DEČIJE ODELJENJE: Novinaru, stidi se

Lokalne vesti - Sreda 13.05.2015 - 11:40

Dečije odeljenje bolnice u Vranju uputilo je u sredu reakciju na tekst OK Radija „Još jedna sumnjiva smrt na Dečijem odeljenju u Vranju“.

Dečije ustaje u odbranu profesije FOTO deo saopštenja Dečije ustaje u odbranu profesije FOTO deo saopštenja

Prema navodima saopštenja, na Dečije odeljenje je  12. maja 2015. oko šest sati doneto dete bez znakova života. Reanimacija je bila bezuspešna, a roditelji su odbili obdukciju. 

 

- Ne želeći da kršim profesionalnu etiku i govorim o prethodnom zdravstvenom stanju deteta bez dozvole roditelja, mogu da kažem samo da je dete prethodnog dana otpušteno iz bolnice bez znakova akutne bolesti i bez znakova pogoršanja hroničnog stanja, a koje je moglo da bude razlog fatalnog pogoršanja u bilo kom trenutku - kaže se u saoštenju Kolegijuma Dečijeg odeljeja koje je potpisala načelnica Zorica Parezanović.

 

Ocenjujući da je OK Radio tekst doneo „bez ikakvih dokaza  da je načinjena greška, uz tobožnje podatke od neke majke  koja je bila u isto vreme hospitalizovana, novinar OK Radija je dao sebi za pravo da neistina uznemiri javnost proglasivši ovu smrt sumnjivom i  time ulije nepoverenje u lekare Dečijeg odeljenja“.

 

- Veruje laiku koji tvrdi da je dete imalo pumpicu za disanje, da je bilo loše i da nije bilo za otpust iako prethodno dobio nikakvu informaciju od lekara.

 

Jasno je da se ne radi o pumpici za disanje, jasno je da to dete nikada nije moglo da bude dobro s obzirom na svoju bolest, ali je jasna i želja da se plasiranjem neistine još jednom baci ljaga na lekare, na profesiju - ocenjuje se u saopštenju lekara.

 

Na kraju saopštenja, Parezanovićeva se u ime dečijeg odeljenja obraća direktno novinaru OK Radija Aleksandru Stojkoviću.

 

- Gospodine novinaru, stidite se !  Za svakog dobronamernog  ovim činom ste bacili ljagu na sebe, na novinare koji u hajci na drugog traže sebi hleba. 

 

Za one kojima je duhovna hrana kleveta, pakost, zavist, mržnja prema boljem od sebe, vi ste heroj.  Odabrali ste da vas poštuju oni koje treba prezirati - ocenjuje se u saopšenju.

 

Odogovor redakcije sledi. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: