Desetak novih programa za zapošljavanje

Lokalne vesti - Petak 03.04.2015 - 11:39

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju raspisala je konkurs za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2015. godini, kao i poseban konkurs za zapošljavanje Roma.

NSZ U Vranju, mesto novih šansi? NSZ U Vranju, mesto novih šansi?

U okviru mera aktivne politike zapošljavanja raspisan je i konkurs za učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca, za realizaciju programa sticanja praktičnih znanja.

NSZ je objavila i konkurs za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva, kao i  konkurs za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

Prema rečima Darka Jankovića, direktora Nacionalne službe zapošljavanja u Vranju, akcenat je stavljen na teže kategorije zapošljivih lica.
 
- To su mlađa lica do 30 godina, stariji od 50 godina, tehnološki viškovi, nezaposleni romske nacionalnosti i invalidna lica. Ukupno, imamo desetak javnih poziva – kaže Janković.

Kao posebnost Janković izdvaja i novi programm stručne prakse, koji se razlikuje od onog koji je već raspisao Grad, jer grad realizuje stručnu praksu po lokalnom, a NSZ po nacionalnom akcionom planu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: