Devenport ponovo na jugu

Lokalne vesti - Utorak 07.06.2016 - 11:28

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport u utorak se nalazi u poseti jugu Srbije, gde će obići projekte koje ovde finansira EU i sastati se sa predsednicima opština Bujanovac i Preševo, saopštila je kancelarija Evropskog PROGES-a.

Devenport prilikom ranijh poseta Bujanovcu FOTO OK Radio Devenport prilikom ranijh poseta Bujanovcu FOTO OK Radio

Ambasador Devenport će učestvovati u radu Odbora zainteresovanih strana za projekat Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, a razgovaraće i sa predsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije Zoranom Stankovićem.

Jedna od važnijih aktivnosti amabasadora Devenporta biće u O.Š. „Naim Fraašeri“, gde će zajedno sa Zoranom Stankovićem razgovarati sa učenicima iz albanske zajednice koji su učestvovali u projektu učenja srpskog kao nematernjeg jezika.

Oni će i sa učenicima srednjih škola „Sveti Sava“ i „Sezaj Suroj“ razmeniti utiske o osnivanju zadruge, pisanju i štampanju dvojezičnog magazina i izradi suvenira.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: