Devenport u poseti jugu Srbije

Lokalne vesti - Utorak 02.12.2014 - 09:05

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Majkl Devenport, posetiće Vranje i Bujanovac u utorak i sredu, gde će se sastati sa predstavnicima lokalnih vlasti.

Ambasador Devenport, Arhiva Novosti Ambasador Devenport, Arhiva Novosti

Tom prilikom on će obići neke od završenih projekata koje je finansirala Evropska unija i najaviti nastavak podrške jugu Srbije kroz aktivnosti razvojnog programa Evropski PROGRES.
Prvog dana posete u utorak, planirano je da se ambasador Devenport sastane sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem i predsednikom Koordinacionog tela Zoranom Stankovićem.
Potom će zajedno poseti lokaciju na kojoj je, uz pomoć sredstava Evropske unije, planirana izgradnja objekta za visokoškolsko obrazovanje Ekonomskog fakulteta u Subotici, Odeljenje u Bujanovcu.
Ambasador Devenport će se, takođe, sastati sa studentima odeljenja subotičkog fakulteta koje radi u Bujanovcu kako bi razgovarali o značaju evropskih integracija za mlade.
Za kraj prvog dana posete planiran je i sastanak ambasadora EU sa predsednikom Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Jonuzom  Muslijuom.
U sredu prvi čovek Delegacije EU sastaće se sa gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem kako bi najavio nove aktivnosti koje će biti finansirane preko programa Evropski PROGRES.
Ambasador i gradonačelnik će obići radove na obnovi pozorišta, a posetiće i Zavod za urbanizam.
Evropska unija je, posredstvom prethodnog programa EU PROGRES, finansirala izradu glavnog projekta za rekonstrukciju pozorišta, a Zavodu je dodelila računarsku opremu i finansijska sredstva za tri važna regulaciona plana.
Ambasador Devenport prisustvovaće i otvaranju Regionalne trafostanice u Vranju, zajedničkom projetku Evropske unije i Elektromreže Srbije vrednom 19,5 miliona evra, a kojim se obezbeđuje napajanje jugoistoka zemlje električnom energijom.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: