DIMITRIJEVIĆ: Vranje može i da izgubi ZC

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.10.2016 - 23:32

Dr Nebojša Dimitrijević, koji je postavljen od strane Ministarstva zdravlja da stabilizuje situaciju u ZC Vranje kaže da je politikanstvo najveći problem vranjskog zdravlja.

Prioritet rešavanje statusa tzv. „neugovorenih radnika“; FOTO: D. Ristić/OK Radio Prioritet rešavanje statusa tzv. „neugovorenih radnika“; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Nakon što se upoznao sa situacijom u Vranju i susreo sa dosadašnjim rukovodstvom ZC-a, dr Dimitrijević se pojavio na svečanosti povodom odavanja počasti dr Elizabet Emsli Haton i članicama škotske medicinske misije u Vranju.

U svojoj prvoj zvaničnoj izjavi za vranjske medije nakon imenovanja, dr Dimitrijević kaže da je on postavljen kao koordinator od strane Ministarstva, čiji je zadatak da stvari u Vranju profunkcionišu što pre.

Kako je još uvek na funkciji direktora leskovačke Opšte bolnice, prvi korak u Vranju će biti postavljanje v.d. direktora ZC-a, a njegov zadatak će biti imenovanje upravnika Opšte bolnice i direktora Doma zdravlja.

- Moramo sastaviti tim koji ima želju da pomogne ovom ZC-u, da ustanovimo jedan duh ljudi koji misle isključivo na dobrobit ZC-a, kao što smo to učinili u Leskovcu.

Kako sam ranije imao prilike da radim u Vranju kao vojni lekar, iskreno sam razočaran stanjem u ZC-u, jer je nekada to bila referentna zdravstvena ustanova, bolja od Leskovca bar jedno pet puta
– ocenjuje dr Dimitrijević.

On smatra da su politikanstvo i međuljudski odnosi osnov svih problema u vranjskom ZC-u.

- Ovde se više misli o tome ko će biti direktor ili načelnik, a manje o pacijentima. Kada jedan dugog miniraju u radu, tu nema rada.

Niko ne garantuje da zdravstvenih ustanova svuda mora da postoji po svaku cenu. Bila bi katastrofa da Vranje izgubi ZC
– smatra on.

Prvi koraci ka rešavanju nagomilanih problema biće rešavanje statusa tzv. „neugovorenih radnika“ i stabilizacija finansijske situacije.

- Imaćemo sastanak sa predstavnicima RFZO i probaćemo da te radnike ugovorimo i da „presečemo“ njihove tužbe.

Dalje, probaćemo da reprogramiramo dugove prema nabavljačima, kako rad ZC-a ne bi bio zaustavljen
– kaže dr Dimitrijević.

On navodi da je ključ uspeha u razgovorima, u dobroj komunikaciji i saradnji sa privredom i lokalnom samoupravom, što dovodi do pozitivnih rezultata.

Takođe, njegovo iskustvo iz Leskovca kaže da izdvajanje Opšte bolnice iz sastava ZC-a nije srećno rešenje, tako da smatra da će ZC Vranje i nadalje funkcionisati kao i do sada, bez odvajanja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: