DIMITRIJEVIĆ: ZC dužan 900 miliona!

Lokalne vesti - Četvrtak 20.10.2016 - 08:12

Nebojša Dimitrijević, doskorašnji direktor Opšte bolnice u Leskovcu, imenovan je za v.d. direktora Zdravstvenog centra u Vranju, od strane ministra Zlatibora Lončara.

Dimitrijević preuzima vranjsko zdravstvo FOTO Milica Ivanović/Blic Dimitrijević preuzima vranjsko zdravstvo FOTO Milica Ivanović/Blic

Ovu informaciju potvrdio je i sam Dimitrijević, navodeći da mu zvanično rešenje iz Ministarstva zdravlja još uvek nije stiglo, ali da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar tako odlučio, nakon nedavne posete Leskovcu.

- Zbog čitave situacije koja je nastala u ZC Vranje i nedavne posete ministra Lončara Leskovcu, odlučeno je da ja i Slaviša Božić, direktor Doma zdravlja u Leskovcu, dođemo u Vranje i budemo tu samo šest meseci, kako bismo funkcionisanje i organizaciju leskovačke Bolnice „preslikali“ na Vranje.

Pokušaćemo da učinimo da vranjski ZC bude približan kao u Leskovcu, a mi se trenutno kotiramo kao najbolja zdravstvena ustanova u zemlji.

Danas dolazim u Vranje, sastaću  se i sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, obići ću ZC, a onda odlazim za Beograd.

Jesam dobio telefonom  neke instrukcije i smernice za rad, ali moram o tome uživo i sa ministrom da razgovaram
- kaže Dimitrijević.

On dodaje i da su prve informacije koje je dobio o ZC Vranje takve da je očigledno da je ova zdravstvena ustanova u velikim problemima, jer ima i minus u poslovanju od 900 miliona dinara, a primera radi, kako kaže Leskovac je u plusu 60 miliona.

- To je još uvek nezvanično, što se tiče dugovanja, dobio sam neke podatke i od farmaceutskih kuća, tako da je situacija u Vranju dosta loša.

Ministar Lončar je ocenio da  naša bolnica u Leskovcu funkcioniše pod konac, i za tri godine smo mnogo toga uradili.
Pokušaćemo to da primenimo i u Vranju
- poručuje Dimitrijević.

Doktor Dimitrijević je specijalista medicine sporta i subspecijalista ishrane, a trenutno je i potpredsednik GrO SNS - a u Leskovcu.
 
Bio je direktor DZ - a u Leskovcu, a kasnije i direktor tamošnje bolnice.

Jedno vreme bila mu je poverena i funkcija šefa kabineta gradonačelnika Leskovca.

U svojoj karijeri već je radio u Vranju kao vojni lekar, ali i u Bujanovcu.

- Zavešću red u Vranju u smislu organizacije, bez mog potpisa, ništa neće moći da se radi i da ode iz ZC - a.

Van toga, za Vranje me vežu divne uspomene, i mnogo volim taj grad.

Čudno je kako  se opet vraćam u Vranje
- kaže Dimitrijević.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: