Direktorski udar na gradskog većnika!

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.03.2015 - 10:30

Gradsko veće Vranje je na svojoj 116. sednici najoštrije osudilo napade i pretnje pojedinih funkcionera i direktora preduzeća upućene većniku Milošu Antanasijeviću zaduženom za državnu upravu i lokalnu samoupravu zbog racionalizacije i obračuna zarada u javnom sektoru.

Gradsko  veće osudilo napad na većnika Gradsko veće osudilo napad na većnika

Portparol  Veća  Branimir Stojančić nije želeo da imenuje direktore koji su pretili Antanasiijeviću, ali je kazao da je bilo čak i fizičkih pretnji  i da pojedine komisije već ispituju osnovanost ovakvih navoda.

- Nikoga nismo oštetili, samo smo tražili da se mere usklade sa  koeficijentima – kazao je Stojančić, navodeći da  će se ponašanje direktora koji od početka sprovođenja mera uštede nisu usaglasili stavove sa  stavovima Gradskog veća smatrati kao protivljenje zvaničnoj politici grada.

On je kazao da je po pozivu grada urađen inspekcijski nadzor upravnog inspektora,  a jedan od zaključaka je korigovanje koeficijenata zarada kod izabranih i postavljenih lica.

Plate rukovodstva grada i članova Gradskog veća  biće smanjene još jednom, po treći put, najavljeno je iz Gradskog veća i to u proseku 15 do 20.000 dinara.  

Stojančić je  najavio i kazne, sve do razrešenja sa funkcija direktora koji se protive merama Gradskog veća.

-  Videće se način na koji ćemo sprečiti  ponašanje pojedinica koji ne zaslužuju da budu na mestima na kojima se nalaze. Gradsko veće stoji iza svih mera koje su donete od strane nadležne komisije i rukovodstva grada.

O tim merama nema rasprava, važno je da se se te mere sprovode.

Svako će morati da sprovodi ono što je Gradsko veće donelo  i da sprovodi odluke sviđalo se to nekome ili ne, svi će morati da usklade plate zaposlenih i svoja lična primanja sa onim što je propisalo Gradsko veće  - kaže Stojančić.

Inspekcijski nadzor urađen je nakon nakon utvrđene neuskalađenosti sa određenim odlukama koje se odnose na izabrana i postavljena lica.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: