Dno dna: pljeskavicom plaćaju parkiranje

Lokalne vesti - Utorak 11.03.2014 - 15:55

Inkasanti parking službe u Vranju vlasnicima lokala omogućavaju besplatno parkiranje tokom celog meseca, a za uzvrat dobijaju cipele, odeću i pljeskavice iz njihovih radnji.

Detalj iz Vranja Detalj iz Vranja

Kako OK Radio saznaje, odskorašnji direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković, pod čijom su ingerencijom parkirališta u gradu, saznao je za tu informaciju i naložio svakodnevne kontrole parkinga.

Tako, sada u Direkciji postoje kontrolori nad kontrolorima kontrolora inkasanata parking službe.

– Ja sam čuo za tu informaciju i naložio sve moguće kontrole. Sumnja se da neki inkasanti ne naplaćuju parking na način na koji bi trebalo. 

Takođe, sumnjamo da i kontrolori inkasanata ne rade posao kako treba.

Sve zajedno, a ukupno ih je 11 koji nisu poštovali Direkciju, službu, posao, mene, ali i sve građane Vranja, kaznio sam sa po pet posto od plate pod pretnjom da će dobiti otkaz ukoliko im se još jednom iste greške ponove – kaže direktor Stojković.

On dodaje da je sada u parking službi na dnevnom nivou za oko 3.000 vozila povećan broj očitavanja.

Kako saznajemo, konkretan primer zloupotrebe položaja inkasanata i kontrolora je „dil“ između vlasnika jedne hamburgernice i inkasanata.

Naime, vlasnik besplatno parkira svoje vozilo ispred lokala mesec dana, a svakodnevno inkasantu daje po jednu pljeskavicu.

Obzirom da je mesečna univerzalna karta za prvu i drugu zonu 4.000 dinara, a da svakodnevno doručkovanje pljeskavice košta 3.960 dinara, mala je ušteda za vlasnike, a velika zloupotreba službenog položaja i za jedne i za druge.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: