Dodeljene nagrade 31. JANUAR

Lokalne vesti - Sreda 01.02.2017 - 09:03

Svečanom akademijom i dodelom najviših gradskih priznanja, završena je ovogodišnja proslava 31. januara, Dana grada Vranja.

Deo dobitnika sa gradonačelnikom Milenkovićem FOTO vranje.org.rs Deo dobitnika sa gradonačelnikom Milenkovićem FOTO vranje.org.rs

Čestitajući sugrađanima  Dan grada, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je Vranje oduvek bilo na udaru osvajača, na raskrsnici istoka i zapada, ali da su naši preci pružali otpor, svesni da je sloboda najveća vrednost.

On je naglasio da će gradsko rukovodstvo maksimalnim zalaganjem i uz podršku Vlade Srbije učiniti sve da kvalitet života u Vranju bude podignut na znatno viši nivo.

-.Vranje danas nije samo na jugu Srbije. Ono je u Guči, gde su naši trubači bez premca.
 
Vranje je i u Rusiji, gde naši učenici iz godine u godinu osvajaju nagrade iz hemije.

Vranje je i u Americi i drugim dalekim zemljama, iz kojih se naši sportisti vraćaju sa medaljama.

Vranje je tu, ali ga, zapravo, ima u gotovo svakoj zemlji, na radost i ponos svih nas
– rekao je gradonačelnik.

Na svečanoj akademiji je uručeno javno priznanje ,,31. januar" dr Dobriju Nikoliću u vidu diplome sa novčanim iznosom od 100.000 dinara.

Javna priznanja dobili su nekadašnji fudbalski as Vlada Stošić Cincar i brigadni general Zoran Lubura, koji su nagrađeni novčanim iznosom od po 50.000 dinara.

Vlada Stošić Cincar odrekao se novčanog iznosa u korist namenskog računa Grada za lečenje dece koja boluju od malignih i drugih teških bolesti.

- Svako priznanje prija, ali isto tako i obavezuje da u narednom periodu činimo sve da naš grad bude bolji danas nego juče, bolji sutra, nego danas.

Novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara će biti podrška projektu negovanja kulturno-istorijske baštine grada Vranja
– rekao je ovom prilikom general Lubura.  

Javno priznanje ,,31. januar" u vidu diplome dobili su Ministarstvo privrede RS za veliku podršku gradu u privlačenju stranih investicija, otvaranju novih radnih mesta i izgradnji infrastrukture, kao i ,,RZD Intenational" d.o.o. za izuzetan doprinos u procesu osavremenjavanja  nastave.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: