Dodeljeni sertifikati mladima sa juga

Lokalne vesti - Petak 11.07.2014 - 13:20

Mladima iz Vranja, Bujanovca i Preševa dodeljeni su sertifikati za učešće u „Youth build“ programa koji se sprovodi na jugu Srbije u cilju jačanja preduzetničkih veština kod omladine.

Učesnici projekta Učesnici projekta

Multietničkoj grupi koja je obuhvatila 41 učesnika triju opština na krajnjem jugu Srbije, priznanja su uručili američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, šef misije Caritas Luxembourg u Srbiji Predrag Ranić, kao i izvršna direktorka Građanskih inicijativa Maja Stojanović.

Mladi su kao treća generacija učesnika “Youth build” programa tokom pet meseci obučavani u skladu sa zahtevima tržišta rada, sa fokusom na građanskom aktivizmu, razvoju praktičnih, preduzetničkih i liderskih veština.

Uz trening koji su prošli, mladi su sproveli i 15 lokalnih akcija, kao što su renoviranje muzičke škole u Bujanovcu, doma za stare u Preševu, krečenje i sređivanje učionice u specijalnoj školi “Vule Antić” u Vranju, kao i akciju čišćenja poplavljenog Paraćina.

 - Ovi mladi ljudi su svojim primerom pokazali da trud, rad i angažovanje u lokalnoj zajednici nikada ne prolaze neprimećeno.

Mislim da njihov trud i entuzijazam treba podržati i nagraditi, ne bi li nastavili da pružaju pozitivan primer čitavom društvu - rekla je Maja Stojanović, izvršna direktorka Građanskih inicijativa.

Gardijan Zećiri, jedan od učesnika projeta, smatra da je za pet meseci, koliko je program i trajao, naučio mnogo.

- Smatram da je neformalno obrazovanje jako bitno, naročito prilikom traženja posla. Mislim da smo zajedno uradili mnoge dobre stvari, ali to je tek početak – rekao je Zećiri tom prilikom.

Program „YouthBuild – Edukovani i aktivni mladi“ na jugu Srbije sprovode Građanske inicijative, a podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Osnaženi mladi za pozitivne promene na jugu Srbije i Sandžaku“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: