DOKLE BRE VIŠE: Glavna ponovo protekla!!!

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.01.2015 - 12:20

Ni mesec dana od kako je obnarodovan kraj radova na glavnoj ulici, a voda iz kanalizacije opet je poplavila donji deo Vranja!

Glavna ulica Vranja - reka bez kontrole! Glavna ulica Vranja - reka bez kontrole!

Fotografije koje su slali čitaoci, većinom ogorčeni, jasno pokazuju da neko nije umeo da odradi svoj posao, pa je investicija od nekoliko miliona evra, što od pre deset godina, kada je ulica prvi put renovirana, što ovih dana, kada je re-renovinara, ustvari čisto bacanje para!

Voda i u ponedeljak izbija, gejzirno, iz šahtova iznad DIV-a, ali i kod Robne kuće, Medicinske škole, na sve strane!

Dok sneg i dalje pada, začudo, niko se ne oseća krivim za ovakav razvoj situacije!

Prema nadležnima, ispada da je sa glavnom ulicom sve u redu, a da se problemi javljaju nešto niže, pa se onda vraćaju nešto više!

Dakle, sada je Glavna „modernizovana“, ali to guši ulice ispod nje, sa starijom, „tradicionalnom“ kanalizacijom, pa se začepljenja koja se javljaju tamo niže ustvari očitavaju na novoinstaliranim, višim šahtama!

Baš tim rečima, manje više, situaciju objašnjava Krsta Janjić, direktor „Vodovoda“, firme koja je izvodila radove u Glavnoj ulici na kanalizacionoj mreži.

- U ulici Partizanski put došlo je do začepljenja kanalizacije, tako da je voda izbila kroz šahtove koji su na početku glavne ulice, odnosno Stefana Porvovenčanog.

Mi smo poslali ekipe na teren, ali u nedelju uveče one zbog mraka nisu mogle da  saniraju kvar do kraja.

Voda je usmerena u atmosfersku kanalizaciju. Ekipe su na terenu, tako da bi kanalizacija trebalo da bude otčepljena – kaže Janjić.

Dragan Stojković, direktor Direkcije za izgradnju Vranja, u ulozi investitora, kaže da je rekonstrukcija Glavne urađena dobro, i da to nije razlog što kanalizaciona mreža ne može da primi svu vodu.

- Ne radi se o loše izvedenim radovima na rekonstrukciji ulici, nego o reflektovanju kvarova, koji su u nizvodnom delu.

Začepljenje je izazvala velika količina čvrstog materijala u kanalizacionoj mreži u delu ispod semafora kod Autobuske, tako da je došlo do izlivanja vode u gornjem delu mreže, odnosno na početku Ulice Stefana Prvovenčanog – kaže Stojković.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić najavio je da će glavna ulica biti sređena i završena, i smatra da šahtovi iz kojih izbija voda nisu razlog za bruku nadležnih, jer je problem u starom delu mreže koji još uvek nije rekonstruisan.

- Problem je nastao u delu  gde nije rađena rekonstrukcija. Pomenuta raskrsnica nije rekonstruisan i još uvek postoji stara kanalizaciona mreža u tom delu.

Voda izbija ispod nivoa gde je rađena rekonstrukcija. Mreža je rekonstruisana od DIV-a do Glavne Pošte. Radovi na rekonstrukciji Ulice Stevana Prvovenčanog, inače još uvek nije završena do kraja – kaže Antić.

I eto sad, niko nije kriv.

Da je ovo normalna zemlja, kao što nije, neko bi za ovakvu bruku ne samo odgovarao, nego morao i da izdrži kaznu.

Ali, ovo je Srbija, poglavito Vranje, i nikome, nažalost, neće faliti ni dlaka sa glave.

Ili, mnogo će vode proteći glavnom ulicom dok neko ovde uspe da reši i najjednostavnije moguće kanalizacione probleme.

Građanima ostaje samo da se čude i krste, dok se mole da padavine prestanu.

ST - SSB

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: