ĐOKOVIĆ FONDACIJA otvorila Školicu života u Hanu

Lokalne vesti - Utorak 14.07.2015 - 12:40

Vranje - Novak Đoković Fondacija otvorila je u utorak, u okviru projekta Školice života - zajedno za detinjstvo, šestu po redu Školicu života pri Predškolskoj ustanovi Pčelica u selu Lepenica, u Vladičinom Hanu.

Veselo na otvaranju Školice FOTO Đoković Fondacija Veselo na otvaranju Školice FOTO Đoković Fondacija

U adaptaciju i opremanje novootvorene Školice koju trenutno pohađa 23 dece Fondacija je uložila 2,2 miliona dinara.  

Maja Jovanović, projekt menadžerka Novak Đoković Fondacije podsetila je da su do sada otvorene Školice života u Ljigu, Biljanovcu, Kniću, Kraljevu i Merošini, a nedavno je potpisan i ugovor o izgradnji sedme po redu Školice u Opštini Lučani.

- Školice života su izuzetno važan projekat koji deci iz najsiromašnijih opština omogućava da se uključe u sistem predškolskog obrazovanja.

Ponosni smo što danas otvaramo šesti objekat, i posebno bih se zahvalila predstavnicima Opštine Vladičin Han i našem partneru na ovom projektu Centru za interaktivnu pedagogiju.

Pored adaptacije Društvenog centra i opremanja nameštajem i didaktikom, srećni smo, jer će mališani uživati u novim igračkama, slikovnicama i materijalima za radionice - izjavila je Jovanovićeva prilikom svečanog otvaranja.

Branislav Tošić, predsednik Opštine Vladičin Han, istakao je da je saradnja sa Fondacijom na projektu Školice života izuzetno važna za ovu opštinu.

-  Do sada smo uložili 1,3 miliona dinara u adaptaciju objekta Društvenog centra u selu Lepenica. Iako smo nerazvijena opština, izdvojili smo značajna finansijska sredstva, ljudske i materijalne resurse u pokretanje predškolskog programa.

Obezbedili smo i mentorsku podršku, redovan nadzor aktivnosti Školice, kao i uspostavljanje saradnje sa drugim organizacijama koje se bave ranim obrazovanjem dece - izjavio je Tošić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: