DOM UČENIKA: A gde su pare?

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.05.2015 - 12:18

Radnicima Doma za učenike u Vranju prethodno rukovodstvo ustanove nije isplatilo 19 mesečnih naknada za putne troškove, pa im duguje ukupno više od 1,5 miliona dinara.

Dom učenika: sporni putni troškovi Dom učenika: sporni putni troškovi

Kako se saznaje, 43 radnika Doma za učenike nisu dobila putne troškove za celu 2013. godinu i sedam meseci u 2012. godini.

– Mesečna naknada za preveoz iznosi po 2.000 dinara. Blagajnik i šef finansija uporno opstruiraju novu direktorku u nameri da se na neki način ti troškovi isplate radnicima.

Inače je blagajnica i predsednik sindikata koja je sazvala dva sastanka za pet godina. Pitamo se zašto se ona i šef finansija bune oko tih para? – kaže dugogodišnji radnik Doma.

Odskorašnja direktorka ustanove Maja Ristić tvrdi da je nemoćna u ovom slučaju i da radnici svoja dugovanja mogu potraživati samo preko suda.

– Radnici su prosledili zahtev Upravnom odboru i u tom zahtevu su tražili isplatu zaostalih putnih troškova. Mi smo isplatili celu 2014. godinu, a isplata u ovoj godini teče po zakonu.

Ja sada da nešto isplaćujem retroaktivno niti mogu, niti imam prava na to – kaže Ristićeva.

Ukoliko bi radnici pokrenuli i sudski postupak, potrebno je da na uvid daju autobuske karte za pomenuti period. Ako ih zaista poseduju, ostaje nejasno zašto su čekali smenu starog direktora, više od dve ili tri godine, i sada aktuelizovali pitanje dugova.

U vreme kada sporni putni troškovi nisu isplaćivani, direktor Doma za učenike bio je Ljubiša Anđušević (SPS) koji je nedavno odlukom resornog ministra smenjen sa te funkcije.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: