Dom zdravlja: Nužda zakon menja

Lokalne vesti - Utorak 04.10.2016 - 13:54

Pacijenti internističke službe Doma zdravlja u Vranju žale se da lekari ove službe ne ordiniraju u drugoj smeni, iako bi to morali da rade.

I lekari imaju zdravstvene probleme FOTO: D. Ristić/OK Radio I lekari imaju zdravstvene probleme FOTO: D. Ristić/OK Radio

OK Radiju se javio naš sugrađanin, inače hronični dijabetičar, koji primećuje da je ovakav način rada nedopustiv u gradu u kojem živi preko 7.000 dijabetičara.

- Gde da se javi neko posle podne ako mu nije dobro, ili radi samo pre podne kao što je moj slučaj?

Ko je to uopšte to dozvolio, odobrio ili potpisao? U Domu zdravlja postoje i druge specijalističke ambulante koje rade u obe smene.
 
Po čemu je ova specijalističa ambulanta dobila privilegiju za zaposlene da radi samo pre podne i zašto smo mi pacijenti kažnjeni ovom sramnom odlukom?
– pita se opravdano naš sugrađanin.

Odgovor smo potražili od dr Nenada Mladenovića, direktora vranjskog Doma zdravlja.


Dr Mladenović kaže da to sigurno nije zvaničan režim rada.

- Takav nalog od mene još uvek nemaju, to zvanično ne bi smelo da je tako – odgovara dr Mladenović.

On navodi da je moguće da se desilo da nekog dana nije bilo lekara u popodnevnoj smeni, ali da bi trebalo da sva četiri lekara specijalista moraju da rade po rasporedu.

- Ima tu nekih doktora koji imaju zdravstvene probleme, ali zvanično bi trebalo da sva četvorica rade obe smene, jer se meni nisu obraćali tim povodom.

Moguće da je problem bio i zbog godišnjih odmora, ali ja za takav slučaj ne znam.

Ja ću proveriti da li se desio takav neki slučaj sa načelnikom specijalističke službe, a svi pacijenti mogu da se slobodno jave i u drugoj smeni i biće pregledani
– navodi dr Mladenović.

On poručuje svim pacijentima koji imaju bilo kakve primedbe na rad Doma zdravlja, da mogu da se obrate njemu ili načelnicima specijalističkih službi.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: