DOMANOVIĆ: Čemu žurba kad je sve po zakonu?

Lokalne vesti - Četvrtak 25.06.2015 - 11:23

Nakon pisanja OK Radija o nepravilnostima prilikom izbora đaka generacije u osnovnoj školi "Radoje Domanović" u Vranju, pismom se autoru teksta i uredniku obratila direktorka škole Vesna Đorić.

direktorka skole Vesna Djoric poslala pismo redakciji OK Radija FOTO: A.Stojkovic direktorka skole Vesna Djoric poslala pismo redakciji OK Radija FOTO: A.Stojkovic

Njeno saopštenje prenosimo u celosti, bez ikakvih pravopisnih i gramatičkih ispravki.

- Povodom teksta objavljenog 24. juna 2015. godine na sajtu Vašeg radija pod naslovom „Šou u Domanoviću: Kad direktor bira najboljeg“, molim Vas da u skladu sa Zakonom o informisanju i pravilima novinarske profesije objavite sledeći tekst.

U Vašem tekstu objavljeno je niz neistina, insinuacija i proizvoljnih ocena i komentara bez iznošenja pred čitaoce bilo kakvog dokaza o tome.

Kao direktor škole bila sam spremna da na sva postavljena pitanja odgovorim, ali ne u trenutku kada ste to od mene tražili jer zbog obaveza nisam bila u mogućnosti.

Kada sam Vam se kao autoru teksta javila, rekli ste da je kasno pa zato ne razumem čemu je bila tolika žurba ako iza svega ne stoji namera za sezancionalizmom.
 

Zbog toga i Vaš komentar na kraju teksta smatram tedencioznim i nedobronamernim.

A, što se tiče Vaših sagovornika oni će svoje laži, obmane i loše namere morati da dokazuju na sudu.

Ne želim da sa njima polemišem na ovaj način, već samo želim da u kraćim crtama, ne radi njih, još manje zbog sebe, iznesem nekoliko činjenica pre svega zbog škole, učenika i kolega koji su učestvovali u donošenju odluke.

Prvu odluku o proglašenju Đaka generacije Nastavničko veće Škole donelo je 05. juna 2015. godine i za tu odluku glasala je i majka pomenute učenice, koja je inače pomoćnik direktora škole i nije imala nikakve primedbe.

A onda je reagovao Zoran Najdić koji se žali gradskom prosvetnom inspektoru, koji detaljno vrši uvid u čitav postupak dana 12. 6. 2015. i nalaže meru da se u Pravilniku o pohvaljivanju i nagrađivanju učenika usaglase manji nedostaci, da se on usvoji od strane Školskog odbora i sa njim uppozna Nastavničko veće, što je i učinjeno.

Nakon sprovedenog postupka petočlana komisija je ponovo bodovala predložene kandidate za Đaka generacije.

Na osnovu izveštaja komisije Odeljenjsko veće osmog razreda donelo je odluku da se Nastavničkom veću predloži da za Đaka generacije bude izabran kandidat sa najvećim brojem bodova.

Nastavničko veće je na sednici održanoj 24. juna 2015. godine takođe donelo odluku kojom je za Đaka generacije ponovo izabran isti učenik kao i prilikom donošenja prve odluke.

Od 52 prisutna člana Nastavničkog veća za odluku su glasala 43, 8 je bilo uzdržanih, dok je protiv jedino bila Snežana Najdić, majka učenice koja je na listi bila treća. Prema tome odluku je donelo Nastavničko veće, a ne direktorka.

Netačni su navodi Zorana Najdića da mu nije dozvoljen uvid u dokumentaciju, jer mu je sve to omogućeno, čak i više nego što je na to imao pravo.

Na kraju da li se neko bar malo upitao da li može pošto-poto i na silu da svoje dete proglasi Đakom generacije, iako je to u suprotnostima sa Pravilnikom i rezultatima bodovanja kandidata i u suprotnosti sa mišljenjem apsolutne većine svojih kolega.

Da li je toga svestan neko ko treba da vaspitava druge i uči ih, pre svega poštenju i moralu. To važi i za majku drugog kandidata koja je takođe, nažalost, prosvetni radnik - napisala je direktorka Vesna Đorić.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: