DOMANOVIĆ i ARHIV nelegalno zapošljavali?

Lokalne vesti - Petak 25.09.2015 - 15:14

Četiri prijave iz Vranja stigle su na portal transparentno.rs koji se bavi sumnjivim slučajevima korupcije prilikom zapošljavanja.

Korupcija razjeda i društvo u Vranju FOTO FB samo pošteno Korupcija razjeda i društvo u Vranju FOTO FB samo pošteno

Dve prijave odnose se na O.Š. „Radoje Domanović“, i obe se tiču se netransparentnosti prilikom zapošljavanja.

Naime, kako kažu građani koji su poslali prijavu, konkurs za dva radna mesta nije bio javno dostupan.

Za Istorijski arhiv „31. januar“ u Vranju stigle su takođe dve prijave. Osobe koje su prijavile korupciju u ovoj ustanovi kulture navele su da je konkurs prilikom zapošljavanja bio unapred pripremljen za članove političkih stranaka.

U okrugu je stigla još samo jedna prijava, jer se neko se iz Preševa odvažio da iznese sumnje u nelegalno zapošljavanje u tamošnjem Domu zdravlja.

Inače, pommenuti portal je platforma  na kojoj možete potpuno anonimno prijaviti slučaj korupcije prilikom zapošljavanja u javnom sektoru.

Prikupljena dokumentacija sa pravnom analizom prijavljenog slučaja prosleđuje se nadležnim državnim organima, Agenciji ili Savetu za borbu protiv korupcije.

Platforma je nastala u sklopu projekta “Transparentno do posla” u okviru programa podrške civilnom društvu koji finansira Evropska Unija.

Ovaj projekat se realizuje na teritoriji 10 gradova u Srbiji, među kojima je i Vranje.

Građani najviše prijavljuju korupciju prilikom zapošljavanja u prosveti, na koju se odnosi čak 31 odsto prijava.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: