ĐORĐEVIĆ: Stabilno na južnoj granici

Lokalne vesti - Utorak 02.05.2017 - 08:35

Vranje - Ministar odbrane Zoran Đorđević u pratnji zamenika komandanta Generalštaba general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je Zajedničke snage vojske i policije angažovane na zaštiti državne granice sa Makedonijom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Sa lica mesta FOTO ministarstvo odbrane Sa lica mesta FOTO ministarstvo odbrane

Tokom obilaska objekta „Cakanovac“ kod Preševa, komandant Zajedničkih snaga vojske i policije brigadni general Dejan Janković informisao je ministra odbrane da je stanje u svim sektorima u zoni odgovornosti Zajedničkih snaga redovno i da se uspešno izvršavaju svi planski zadaci.

Prema Jankovićevim rečima, od početka svog angažovanja ove snage uspešno su sprečile više od 21.000 migranata da ilegalno pređu državnu granicu, a 140 krijumčara je lišeno slobode.

Nakon obilaska položaja, ministar Đorđević je istakao da se snage vojske i policije, svakodnevno nalaze na svojim dužnostima obezbeđivanja granice i sprečavanja ilegalnih prelazaka, krijumčarenja ljudi, ali i da štite bezbednost svih građana i njihove imovine.

- Bezbednosna situacija je stabilna i trenutno nemamo nikakvih indicija da postoji ugrožavanje bezbednosti i imovine naših građana, što ne znači da vojska, policija i ostale bezbednosne službe ne prate situaciju.


Neprekidno pratimo situaciju i u skladu sa tim, prilagođavamo angažovanje naših snaga - naveo je Đorđević.

Nakon obilaska državne granice sa Makedonijom, ministar Đorđević je sa saradnicima obišao pripadnike Vojske Srbije na bazi „Jug“.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: