ĐOŠIĆ legalno uzeo otpremninu, pa PONOVO ZAPOŠLJEN

Lokalne vesti - Sreda 16.11.2016 - 21:11

Dragan Đošić, stomatolog specijalista oralne hirurgije, odlukom Skupštine Vranja izabran je na mesto direktora Doma zdravlja u osnivanju, bez obzira što je svojevremeno dobio otpremninu za odlazak sa Odeljenja stomatologije DZ-a, gde je bio zaposlen.

Sve po zakonu: direktor Đošić FOTO D. Ristić/OK Radio Sve po zakonu: direktor Đošić FOTO D. Ristić/OK Radio

Slaviša Bulatović, predsednik vranjskih naprednjaka, kaže da u ovakvom izboru nema ničeg čudnog i nemoralnog, jer  je Đošić postavljen na mesto direktora sasvim nove organizacije.

Đošić se ne vraća u organizaciju koju je napustio, niti to ima veze sa  njegovim uzimanjem otpremnine.

Nikakve veze nema sa DZ-om koji je u okviru ZC. Nema ovlašćenja niti da prima ili otpušta ljude, njegove nadležnosti su da on priprema  teren za odvajanje DZ, ukoliko i dođe do toga, pošto ima nekih naznaka da odvajanja možda neće ni biti.

Đošić nema nikakva ovlašćenja u postojećem DZ, on je skupštinski organ
- kaže Bulatović.

U vezi ovog izbora sam Đošić navodi da on iz DZ pre dve godine nije otišao svojom voljom, već je kako kaže oteran iz politički motivisanih razloga.

- Pre dve godine sam dobio rešenje da budem direktor DZ, međutim tadašnje rukovodstvo, koje je u Ministarstvu zdravlja našlo veze, ostalo je, iako je trebalo da bude promenjeno.

Ta odluka je uz posredovanje lokalnog SPS-a promenjena, i oni su iskoristili priliku da svoje protivnike oteraju, a među njima sam na udaru bio prvi ja.

Udar na mene je bio politički motivisan, i proglašen sam tehnološkim viškom, jer ja ni u ludilu ne bi otišao odatle.


Imao sam najbolji priliv, i to oko osam miliona dinara na godišnjem nivou.

Kolega koji je bio prvi iza mene imao je zaradu od oko dva miliona dinara manje.

Po godinama staža, zaradi i ostalim kriterijumima trebalo je da ostanem u DZ - u, a oni su pored svega našli za shodno i da me oteraju.

Ja sam ih tužio i uskoro bi trebalo i da se to završi
  - navodi Đošić.

Dok Miroljub Stanković, gradski većnik zadužen za zdravstvo, nije mogao da komentariše ovakvu situaciji, jer kaže nije upoznat sa tim da li je Đošić uzeo otpremninu, sa druge strane Ružica Stošić, predsednica Veća Saveza samostalnog sindikata za Pčinjski okrug, kaže da DZ nije član ovog sindikata, ali da je u načelu ovde sve moguće i dozvoljeno.

- U načelu neko može da uzme otpremninu, da ode iz organizacije i da se ponovo vrati kao njen direktor. Pa koliko takvih slučajeva ima u gradu, nije to jedini.

Zakon to ne definiše, logično je da posle socijalnog programa i odlaska iz organizacije, nema potrebe za vraćanjem.

Zakonodavac izgleda nije razmišljao da će takvih slučajeva biti.

Za takve situacije nema posebne klauzule, to je stvar morala
- poručuje Stošićeva.
 

Ovaj tekst prizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja u okviru projekta "Stop kriminalu, stop korupciji". Stavovi izneti u njemu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: