DRANJE NA ŽIVO: Ekskurzija do Banje 1.350 dinara!

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.05.2015 - 10:52

Osnovna škola „Dositej Obradović“ u Vranju organizuje jednodnevnu ekskurziju do Vranjske Banje, a cena tog izleta koju je saopštila škola ne slaže se sa cenom koju roditelji plaćaju.

Paprene ekskurziije u Dositeju Paprene ekskurziije u Dositeju

Kako se saznaje, najpre je bio dogovor da ekskurzija do Banje udaljene deset kilometara od Vranja košta 1.600 dinara, a onda je škola smanjila taj iznos na 1.350.

Sada, kaže sekretar škole, ekskurzija za prvake košta 900 dinara u tri rate, dok sa druge strane roditelji tvrde da su uplatili po 1.350 dinara.

– Nemam razloga da izmišljam i tvrdim da sam svom detetu platio ekskurziju 1.350 dinara. Niko mi nikakve rate nije pominjao.

Znam da je pre toga koštalo 1.600 dinara, pa su onda smanjili na 1.350.

Toliko sam uplatio i sada sam potpuno zbunjen informacijom da ekskurzija košta zapravo 900 dinara sa mognošću plaćanja na tri rate.

Ja bih prihvatio da vodim decu za duplo manji novac. Ovo da mi je neko pričao, ne bih mu verovao. Neviđeni bezobrazluk – kaže roditelj učenika prvog razreda Goran S.

Istu priču potvrdila su za OK Radio još dva roditelja prvaka.

– Ja sam bila u roditeljskom savetu, a onda su me izbacili jer sam se bunila za sve pljačke koje rade sa roditeljima.

Odgovorno tvrdim, a to mogu i da potkrepim ugovorom u kome piše da ta jednodnevna ekskurzija košta 1.350 dinara u dve rate. Toliko smo i platili. Oni nas deru i prave budalama.

Tako su radili i prošle godine za školu u prirodi. Dogovor je bio da platimo 12.000, a potpisali smo ugovor na 13.500 dinara – kaže Danijela P., majka učenika prvog razreda ove škole.

Direktorka te obrazovne ustanove Slađana Mihajlović za OK Radio kaže da će deca posetiti Cvećaru u Banji i park ispod brane Prvonek. Ona je rekla da ekskurzija košta „hiljadu i nešto“ dinara, a onda se javio sekretar škole koji tvrdi da je izlet 900 dinara u tri rate.

– Oktobra prošle godine izveli smo učenike osmog razreda na ekskurziju, a sada u maju imamo učenike od prvog do četvrtog razreda.

Iz petog, šestog i sedmog nije bilo dobvoljno zainteresovanih, pa smo otkazali. Prvaci idu u Vranjsku Banju, drugi razred u Sokobanju, a treći i ćetvrti u Jagodinu.

Ja nemam ugovor ispred sebe, ali znam da prvaci plaćaju hiljadu i nešto dinara sa ručkom – kaže Mihajlovićeva.

Sekretar škole kaže da je ekskurzija 900 dinara i da roditelji mogu da plate taj iznos u tri mesečne rate. Za taj iznos, kaže sekretar, učenici će dobiti i „ručkić“.

Kako je objasnio, roditelji učenika drugog razreda jednodnevnu ekskurziju do Sokobanje udaljene 160 kilometara od Vranja plaćaju 1.760 dinara.

Poređenja radi, Predškolska ustanova „Naše dete“ organizuje za decu pripremnog predškolskog programa jednodnevnu ekskurziju do Jagodine koja je udaljena 215 kilometara za 2.200 dinara u dve rate.

U tu cenu ulazi put do Jagodine i nazad, ulaznica za Akva park, ulaznica za Zoološki vrt, užina i ručak i u povratku put do Niške Banje.

Inače, cena autobuske karte Kavim Jedinstva do Vranjske Banje je 130 dinara.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: