DRANJE NA ŽIVO II: Jeftinije do Niša nego do Banje!

Lokalne vesti - Utorak 05.05.2015 - 11:47

Za razliku od prvaka osnovne škole „Dositej Obradović“ u Vranju koji u maju idu na ekskurziju u Vranjsku Banju za 1.350 dinara, učenici većine škola u gradu za isti novac idu u Niš i Nišku Banju.

Razlika od škole do škole, ali svuda skupo foto A. Stojković Razlika od škole do škole, ali svuda skupo foto A. Stojković

Podsetimo da osnovna škola „Dositej Obradović“ sa „Lasen-tursom“ iz Vranja organizuje jednodnevni izlet do Vranjske Banje i brane Prvonek sa lanč paketom i da od roditelja za tu ekskurziju od najviše 30 kilometara u oba pravca uzima 1.350 dinara.

Ostale škole za istu sumu novca, neke i za manju, decu vode do Niša i Niške Banje, udaljene 128 kilometara sa ručkom u restoranu.

– Mi smo organizovali jednodnevnu ekskurziju do Niške Banje i Niša za učenike prvog i drugog razreda. To će roditelje pravak koštati 1.300 dinara, a ide se ovog meseca.

Naravno da je u cenu uračunat i ručak – kaže sekretar osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Za 100 dinara skuplje je u osnovnoj školi „Radoje Domanović“.

– Prvake vodimo u Nišku Banju i u povratku u Niš. Ekskurzija košta 1.450 dinara, ali u tu cenu uračunati su ručak u restoranu i užina – kaže Vesna Đorić, direktorka „Domanović“ škole.

U Niš i Nišku Banju za 1.350 dinara prvake vode i osnovne škole „Svetozar Marković“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Branko Radičević“.

Da skandal bude veći, nakon pisanja OK Radija o ekskurziji do Vranjske Banje koju za 1.350 dinara organizuje „Dositej“ škola, redakciji se javio direktor Skijališta „Besna Kobila“ Dejan Manić koji tvrdi da je toj školi dostavio ponudu na tenderu, koja je bila upola jeftinija, a bogatija.

– Čisto da se zna da Skijalište „Besna Kobila“ organizuje ekskurzije i jednodnevne izlete za 700 dinara. Mi smo ponude dostavili svim školama, pa i „Dositeju“.

U cenu je uračunat put do Vranjske Banje i Skijališta na Besnoj Kobili.

Takođe, učenici i nastavnici dobijaju ručak u restoranu na planini i užinu – rekao je Manić.

Podsetimo da je direktorka osnovne škole „Dositej Obradović“ izjavila da ekskurzija za prvake do Vranjske Banje košta „hiljadu i nešto dinara“, a da je kasnije sekretar škole rekao da je ona 900 dinara, u tri rate.

Nekoliko roditelja potvrdilo je za OK Radio da je ekskurzija plaćena u iznosu od 1.350 dinara i da za to postoje dokazi u vidu priznanica i ugovora.

Neki su rekli i da je prva cena bila 1.600 dinara, ali da su je spustili nakon negodovanja roditelja.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: