Drugi rok za maturu

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.08.2014 - 10:33

Vranje - Malu maturu u avgustovskom roku u Pčinjskom okrugu prema podacima odeljenja Ministarstva prosvete, polaže 56, a u Vranju 19 učenika.

Jedna od vranjskih škola Jedna od vranjskih škola

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja u drugom roku  počeće u ponedeljak kada maturanti polažu test iz srpskog ili njihovog maternjeg jezika.

Test iz matematike polagaće u utorak, a kombinovani test iz pet predmeta  bilogije, fizike, hemije, istorije i geografije u sredu.

Jovica Stevanović, prosvetni savetnik u Ministarstvu prosvete kaže da će malu maturu svi učenici iz Vranja polagati u OŠ “Vuk Karadžić”.

U Pčinjskom okrugu polaganje je organizovano u O.Š. “Pera Mačkatovac “ u Belom Polju, u O.Š. “Vuk Karadžić” u selu Stubal, O.Š. “Branko Radičević” u Bujanovcu i O.Š. “Ibrahim Keljmendi” u Preševu.

- Učenici koji nisu polagali završni ispit u junskom roku, ili ga nisu u kompletu položili, nisu se odazvali na jedan od testova imaju mogućnost da u naredna tri dana polažu završni ispit i time steknu pravo za upis u srednje škole.

Mesta u srednjim školama za upis u Vranju ima dovoljno – objašnjava Stevanović.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni u školama 21. avgusta, a konačni rezultati 23. avgusta, kada je i rok za predaju popunjene liste želja za upis u srednje škole.

Upisivanje učenika biće 27. i 28. avgusta.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: