Država ubija lokalni taksi prevoz

Lokalne vesti - Sreda 27.07.2016 - 13:56

Taksisti koji voze na lokalnim linijama od Vranja do Bujanovca i Vladičinog Hana negoduju zbog novih propisa koji se odnose na njihovu delatnost, a koji kažu da do susednog grada mogu da voze putnike, ali ne i da ih vraćaju u svoje sredine.

Taksijem samo po gradu: Vranje FOTO S. Tasić/OK Radio Taksijem samo po gradu: Vranje FOTO S. Tasić/OK Radio

Jedan od lokalnih taksista D.G. kaže da zbog ovakve situacije mora da poveća cenu prevoza ili da zatvori radnju.

- Ako povećam cenu karte, nikome se ne isplati da se vozi sa mnom, jer moram da mu naplatim duplu kartu, zbog toga što ću se vratiti bez ture iz mesta gde ga van teritorije Vranja odvezem.

Obično uzmem putnike “na divlje” i strahujem od inspekcije. Ako bi poštovao takav propis do kraja morao bih da zatvorim firmu, jer bi se na jednu stranu vraćao prazan.

Nemam drugi posao, ali se plašim, jer je neizvesno u budućnosti, bilo da povećam cenu, bilo da vraćam putnike na divlje
- kaže ovaj taksista.

Saobraćajni inspektor Staniša Anđelović kaže da je Grad Vranje prilagodio odluku prema važećem  zakonu o  prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

- Taksisti koji su  registrovani van Vranja, mogu da dovezu putnike u Vranje, a da po povratku skinu oznaku taksi prevoza, da se vrate prazni.

To nije samo naša odluka, već je jedinstvena za čitavu Srbiju. Taksista ima odobrenje za prevoz samo od svoje lokalne samouprave.

Može da iz svog grada u neki doveze ljude, ali ne sme da čeka i vraća putnike.

Konkretno, na teritoriji Vranja putnike može da uzima samo onaj ko je ovde registrovan, ko ima naše odobrenje i prebivalište, drugi ne
- jasan je Anđelović.

Sve ovo nailazi na negodovanje taksista i putnika, jer konkretno utiče i na cenu prevoza.

Nelogično je, kažu taksisti, da u jednom smeru voze puno, a u drugom moraju da voze prazno vozilo, i najavljuju  moguće proteste i žalbe kod nadležnih.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: