Državne igranke za 8. mart

Lokalne vesti - Petak 07.03.2014 - 12:06

I ove godine obeležavanje 8. marta, Dana žena nije izostalo u javnim preduzećima u Vranju, iako neki vrlo nerado o tome pričaju.

proslava 8.marta - ilustracija proslava 8.marta - ilustracija

Žene u gradskom „Vodovodu“ imaće u petak uveče proslavu u hotelu „Vranje“, za razliku od radnica većine privatnih firmi koje za ovaj praznik neće dobiti ni cvet , a kamoli sedeljku uz jelo, piće i živu muziku.
 
Za razliku od prethodnih, ove godine Direkcija za izgradnju organizovala je prijem samo za penzionerke koje su nekada radile u tom javnom preduzeću.
 
– Rešio sam da ove godine organizujem samo prijem i koktel za žene koje su iz Direkcije otišle u penziju. Nismo u situaciji da možemo da priuštimo nešto više od toga, niti da ostalim, sadašnjim radnicama dajemo poklone i organizujemo ručkove i večere po kafanama – kaže direktor Direkcije Dragan Stojković.
 
Rukovodstvo grada će za žene u gradskoj upravi organizovati koktel u skupštinskoj Sali, jer po rečima gradonačelnika Zorana Antića, ne postoje mogućnosti za kupovinu poklona ili organizaciju večere u nekom od lokala.
 
– Ne znam da li će sindikat nešto organizovati, ali znam da ćemo mi spremiti jedan prigodan koktel u skupštinskoj Sali i to će biti sve od nas. Za toliko imamo – kaže Antić.
 
Osmomartovski provod imaće i žene iz Apotekarske ustanove i to ni manje ni više, nego u hotelu „Simpo“ na Pržaru uz dobru hranu, piće i živu  muziku.
 
Za razliku od apotekarki, radnice „Nutrika“ sedeće u petak uveče kod kuće, a neće dobiti ni koji dinar, kao što je to praksa kod nekih, recimo kod 4. Brigade VS.
 
Vojnikinje iz Vranja će pored proslave u, naravno, vojničkom restoranu, najverovatnije dobiti cvet i belu kovertu sa nešto malo novca. Prošle godine je to bila hiljadarka, da dame sebi kupe neki skroman poklončić.
 
– Na žalost nemamo mogućnosti da organizujemo neku veću proslavu, jer smo ipak privatna firma koja se sama finansira.
 
Eventualno će naše radnice od menadžmenta firme dobiti po jedan cvet i to će biti simbolično obeležavanje 8. marta – kaže direktor „Nutrika“ Dragan Aleksić.
 
Podsetimo da su prošle godine žene iz Gradske uprave „svoj praznik“ proslavile u motelu „Vranje“.
 
Tada su od gradonačelnika dobile i jednu veliku tortu u znak pažnje. Po svemu sudeći, ove godine ta pažnja teška osam kilograma će izostati, pa ko se kako snađe.
 
Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: