DS: Boske, evo šta je istina!

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.01.2015 - 09:27

Gradski odbor DS-a Vranju demantovao je podatke koje je neposredno pre Nove godine u javnost izneo državni sekretar Dragan Stevanović Boske (SNS), ocenivši da je takvo ponašanje vlasti čisto obmanjivanje javnosti.

Stefanović i Janković pred novinarima u Vranju Stefanović i Janković pred novinarima u Vranju

Stevanović je naime izneo podatak da je ministarstvoo privrede do sada po raznim osnovama u Vranje od 2.000. godine do danas „upumpalo“ oko 2.8 milijardi dinara, a od te cifre samo ove godine 1.3 milijarde.

Goran Stefanović, raniji narodni poslanik DS-a, a sada predsednik Okružnog odbora stranke, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da sekretarove tvrdnje u mnogome nisu tačne, jer su cifre, koje je ovde „dovukla“ DS u periodu 2007. - 2012. godine daleko, daleko veće.

O pojedinačnim ciframa govorio je gradski većnik Perica Janković.

- Od kada je Zoran Stošić preuzeo „Jumko“, govorimo za period 2009., 2010. i 2011., u tu firmu država je uložila preko milijardu dinara čistih suvencija!

Tu treba dodati i mazut za oko 200 miliona godišnje, ugovore sa državnim firmama koje su omogućile obim proizvodnje od oko 1.2 milijarde godišnje...

Sve u svemu, u vreme DS-a, za četiri godine, ovde je došlo najmanje šest milijardi dinara - rekao je Janković.

On je opomenuo da Vlada ulaže samo u Simpo i Jumko, dok je ranije i u Zavarivač ušlo oko 30 miliona dinara, i da treba da se zna da je na državnih 1.3 milijardi lokana vlast konvertovala dve milijarde duga.

- Uz to, država od para koje je uzela penzionerima i zaposlenima daje subvencija nesposobnim gradonačelnicima SNS-a da ispeglaju svoje budžete.

Pa i to - Vranju je dato 89 miliona, a Kragujevcu 300 miliona. Sme li nešto u ovoj zemlji da zavisi od toga da li si rođak sa predsednikom, sme li država nekome da bude majka a nekome maćeha? - završio je na kraju pitanjem Goran Stefanović.

SSB
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: