DS: Ne bežimo od odgovornosti kao SNS

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.11.2015 - 12:14

I GrO DS-a oglasio se saopštenjem za javnost povodom zahteva SNS-a da gradska vlast hitno bude smenjena zbog činjenja i nečinjenja u vezi slučaja trovanja oplatolom prilikom rekonstrukcije Pozorišta u Vranju.

DS traži da institucije rade svoj posao DS traži da institucije rade svoj posao

Demokrate naglašavaju da je žele da se upuštaju u „dublju polemiku oko nesuvislog saopštenja koje je izdao Gradski odbor SNS u Vranju“, ali napominju da je SNS je bio deo lokalne vlasti kada je sprovođen tender za izvođača radova na rekonstrukciji Pozorišta, dok je DS tada bio opozicija.

- Rukovodstvo grada čiji je DS danas deo pristupilo je maksimalo ozbiljno i odgovorno novonastaloj situaciji, insititrajući najpre na rešavanju problema, a potom i na utvrđivanju krivice, ne u političkim partijama već u institucijama sistema.

Zbog svega toga ne osećamo potrebu da podnosimo ostavke, naprotiv, spremni smo da se suočimo sa problemima i rešavamo ih – mi ne bežimo od odgovornosti i kad je teško, kao SNS 2013. godine - kaž se u saopštenju DS-a.

Demokrata naglašavaju da je njihova stranka „uvek insistirala na poštovanju zakonistosti i legalnih procedura“, te da će samo pod tim uslovima i dalje biti deo lokalne vlasti u Vranju.
 
- Podsećamo da je 2013. godine ukinuta Agencija za hemikalije (u koju je Evropska unija uložila 3,2 miliona evra) i time je omogućeno da se ovakvi proizvodi nađu legalno na tržištu.

Zato je logičnije da Gradski odbor Srpske napredne stranke traži ostavku odgovornih u Vladi Srbije, jer u svemu ovome nema nikakve krivice sadašnje gradske vlasti -  kaže se u saopštenju koje je potpisao GrO DS u Vranju.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: