DS: Ostavljeni smo BEZ REČI

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.02.2017 - 12:49

Čelnici Demokratske stranke (DS) u Vranju upozorili su javnost na dešavanja na poslednjoj sednici Skupštine grada, čime je, kako kažu, počelo urušavanje osnovnih demokratskih principa i skupštinskog dijaloga.

Rukovodstvo Demokratske stranke u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio Rukovodstvo Demokratske stranke u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio

Predsednik GrO DS-a Slobodan Stamenković je podsetio da je sednica lokalnog parlamenta trajala tek nešto više od sat vremena, tokom kojih opozicionim predstavnicima nije dozvoljen drugi krug debate o novom zaduživanju Grada.

- Šest godina sam bio predsednik lokalnog parlamenta i uvek je svakom odborniku bilo omogućeno da diskutuje po dva puta, jer predsednik Skupštine ima pravo da otvori drugi krug diskusije ukoliko se radi o temi koja zaslužuje pažnju.

Tokom ovih šest godina sam imao izuzetno korektan odnos prema predstavnicima opozicije, smatrajući da time gajimo demokratiju i kulturu dijaloga i smatrajući da građani imaju pravo da čuju različita mišljenja.

Na poslednjoj sednici je nama to uskraćeno i bojim se da ćemo, ako se ovako nastavi, početi da urušavamo skupštinski dijalog i debatu.

Može i tako, ali narod gleda, pa će i odlučivati
– rekao je Stamenković.

Potpredsednica GrO DS-a Nela Dimitrijević je naglasila da je DS ostavljena bez reči u trenutku kada se donosila vrlo bitna odluka o novom zaduživanju.

- Vladajuća većina je propustila priliku da čestitamo većniku Ivanu Stankoviću što je napokon priznao da komunalnog programa neće biti ni ove godine, kao ni prošle, a mi smo o tome govorili sve ovo vreme – kazala je Nela Dimitrijević.

Stamenković se osvrnuo i na beogradsku konvenciju predsedničkog kandidata Saše Jankovića, kojeg je podržao DS i kojoj je prisustvovao deo GrO DS u Vranju.

- Ova konvencija, koja je vrlo skromno predstavljena u medijima, potvrdila je da za Srbiju ima nade i da je Janković predstavnik civilizovane, obrazovane, pristojne i pre svega, poštene Srbije, koju želimo da gradimo na vladavini prava, poštovanju zakona i na ravnopravnosti.

On je to potvrdio svojim dosadašnjim radom kao zaštitnik građana i ja sam i lično, a i u ime stranke, zadovoljan što smo doneli odluku da Sašu Jankovića podržimo, kao nestranačku ličnost
– rekao je Stamenković.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: