DS: Vlada uništava lokalne samouprave

Lokalne vesti - Sreda 10.02.2016 - 09:55

Vladajuća većina je donela zakone kojima se, smanjenjem poreza i transfera, obespravljuju lokalne samouprave, izjavio je u Vranju predsednik IO DS Goran Ćirić.

Vučković i Ćirić u Vranju FOTO D. Ristić Vučković i Ćirić u Vranju FOTO D. Ristić

U velikom broju lokalnih samouprava budžeti se realizuju sa 50 do 60 procenata i očigledno je da je u toku proces prelivanje para sa lokalnog na centralni nivo da bi se pokazao što manji deficit u državnom budžetu – ocenio je Ćirić.

Govoreći o programu DS-a koji će biti ponuđen biračima na predstojećim izborima, Ćirić je naglasio da su danas ključna pitanja u Srbiji razvoj privrede, nezaposlenost i borba za svako radno mesto.

- Naš stav na kome ćemo istrajati je ukidanje Zakona o privremenom smanjenju plata i penzija zbog onih koji su njime obespravljeni, a radi se pre svega o 700.000 penzionera – rekao je Ćirić.

Nataša Vučković, potpredsednica DS-a je rekla da je sve više afera i grešaka sadašnje vlasti i podsetila na slučaj razrešenja ministra Bratislava Gašića.


- Takvo ponašanje predstavnika vlasti nije samo pitanje pristojnosti ili kućnog vaspitanja, već pre svega pitanje poštovanja zakona ove zemlje i vrednosti na kojima naše društvo želi da bude zasnovano – ocenila je Vučković.

Kada je reč o predizbornoj kombinatorici, Nataša Vučković je rekla da se još razgovara o mogućim koalicionim partnerima, ali da je od broja "kolona" u kojima će se pojaviti stranke demokratske opozicije, važnije da je pri kraju dogovor o zajedničkoj kontroli izbora u cilju sprečavanja manipulacija i pojave nasilja.

- Da li ćemo se pojaviti u jednoj ili dve kolone, nije pitanje sukoba, već dogovora i procene na koji način će građani imati najveću ponudu.

U interesu građana je da na izborima imaju što veći izbor različitih ponuđenih programa
-  zaključila je Vučković.

 

  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: