DS: Žene su dragocen potencijal

Lokalne vesti - Utorak 12.04.2016 - 14:49

DS u svom programu promoviše neophodnost poboljšanja položaja žena u našem društvu i zato se nada da će one u ovoj stranci prepoznati snagu koja se istinski bori za njihova prava, saopštile su članice ove stranke u Vranju na konferenciji za novinare.

Žene DS-a u Vranju; Foto: D. Ristić Žene DS-a u Vranju; Foto: D. Ristić

Potpredsednica GrO DS-a u Vranju Nela Dimitrijević je iznela podatke da je na lokalnoj izbornoj listi ove stranke 40 odsto žena, dok su u sadašnjem sazivu Gradskog veća dve žene i to obe iz DS-a.

- U samoj stranci, od dvoje potpredsednika GrO, jedna je žena, dok su u centrali od četvoro potpredsednika tri žene na toj funkciji.

To pokazuje da su žene u našim redovima itekako zastupljene i vidljive
– zaključila je Dimitrijevićeva.

Ona je istakla da je položaj žena u Srbiji, kao i u Vranju naročito težak, jer one najviše osećaju teret krize.

- Žene se teže zapošljavaju a lakše otpuštaju, a i one koje rade, zarađuju u proseku 200 evra manje u odnosu na muškarce.

Osnovu programa DS-a čini borba protiv ponižavanja i obezvređivanja žena, jer smatramo da su one dragocen i neiskorišćen resurs i potencijal i smatramo da je potrebno što više žena, kako u politici, tako i u javnom životu
– istakla je Dimitrijevićeva.

Biserka Aleksić, predsednica Foruma žena DS-a u Vranju je izrazila uverenje da bez žena nema moderne i demokratske Srbije.

- DS je prva stranka u Srbiji koja je podigla procenat učešća žena u svojim redovima i zalaže se za poboljšanje njihovih prava kroz više planiranih aktivnosti.

Planiramo pomoć majkama koje žele da upišu svoju decu u vrtić, zatim besplatne usluge gerantodomaćica za starije osobe, poseban program podrške majkama dece sa invaliditetom, škole roditeljstva i razne programe kulture i edukacije
– iznela je Aleksićeva.

Milena Mladenović predsednica Kluba Demokratske omladine u Vranju istakla je šta program ove stranke predviđa za mlade.

- Zalagaćemo se da visokoobrazovani mladi imaju mogućnost da prvu godinu po zapošljavanju rade za prosečnu zaradu u Srbiji, dok bi poreze i doprinose uplaćivala država.

Ona je pozvala sve mlade koji veruju da je bolja budućnost moguća, da izađu na predstojeće izbore i glasaju za DS i završila izlaganje citatom Zorana Điđića, koji je ujedno i moto Demokratske omladine.

- MI nemamo čarobni štapić, ali ono što imamo je naše znanje i naša energija
– zaključila je Milena Mladenović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: