DSB: Srbijo, pogledaj i Bosilegrad

Lokalne vesti - Utorak 28.07.2015 - 14:32

Vranje – Demokratski savez Bugara iz Bosilegrada sa zabrinutošću prati porast korupcije i kriminala u toj opštini, i izražava zabrinutost zbog neaktivnosti i nedostatka političke volje nadležnih institucija da se obračunaju sa njima, saopštila je ova politička organizacija.

Novi sukobi u Bosilegradu FOTO: bosilegrad.org.rs Novi sukobi u Bosilegradu FOTO: bosilegrad.org.rs

U saopštenju DSB, koje je potpisao njegov predsednik Dragoljub Ivančov,  navodi se da je aktuelna vlast u protekla četiri mandata, prema oceni DSB, prokockala stotine milione dinara na projekte koje nije završila.

Uprkos prijavama, dodaje se u saopštenju, državni organi nisu ništa preduzeli kako bi obuzdali kriminal i korupciju u Bosilegradu.

- Tolerišući kriminal, korupciju i bezakonje, država je pretvorila Bosilegrad u leglo kriminala i bezakonja i neugodno mesto za život - navodi se u saopštenju.

Demokratski savez Bugara smatra da lokalna vlast u ovoj opštini, zbog ličnih interesa funkcionera, radi protiv interesa bugarske nacionalne manjine, i to u ime države Srbije.

DSB smatra da Srbija treba da se obračuna sa kriminalom u ovoj opštini, kako ona sama ne bi odgovarala za kršenje prava nacionalnih manjina i sistematsko istrebljenje Bugara u Srbiji.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: