DSB: Zaharijev teroriše, a SNS ne sme da pisne!

Lokalne vesti - Utorak 24.11.2015 - 13:59

Vranje - Demokratski savez Bugara iz Bosilegrada oštro je osudio ponašanje Vladimira Zaharijeva, predsednika ove opštine, zbog, kako kažu, zabrane emitovanja na lokalnom radiju obaveštenja o sazivanju mitinga ove političke organizacije.

Sa jednog od ranijih skupova; Foto: DSB/Zvanični sajt Sa jednog od ranijih skupova; Foto: DSB/Zvanični sajt

Naime, kako se kaže u saopštenju, 20. novembra DSB sazvao je protestni miting u Bosilegradu.

- Cilj protesta je bio da upozori na katastrofalne političke, socijalno-ekonomske i demografske rezultate 14- godišnje vladavine predsednika opštine Vladimira Zaharijeva, i da lansira ideju o stvaranju široke koalicije građana, političkih stranaka, udruženja i privatnog biznisa kako bi se stvorila kritična masa za promene na lokalnim izborima 2016. godine.

Da bi sprečio održavanje protesta Vladimir Zahariev je zabranio da se na lokalnom radiju objavi informacija o tome, a zatim je zakazao paralelni skup ispred opštine na kome je postavljena spomen ploča poznatom bugarskom pesniku i intelektualcu iz Bosilegrada Emanuilu Popdimitrovu - navodi s eu saopštenju DSB.

Inače, što se tiče prisustva, skup Demokratskog saveza Bugara nije uspeo, jer je po rečima samih organizatora došlo dvadesetak ljudi.

Sa druge strane, Emanuil Popdimitrov važi za jednog od najpoznatijih boraca za položaj i prava Bugara u Kraljevini Jugoslaviji, pojašnjavaju iz DSB.

- S obzirom na to da je Vladimir Zaharijev 14 godina bio na vlasti ispred DSS-a, stranke konzervativnog srpskog nacionalizma, postavlja se pitanje da li je Zaharijev prerastao u ekstremnog bugarskog nacionalistu i deli političke stavove svog poznatog zemljaka - pitaju se u DSB.

Takođe, predstavnici Srpske napredne stranke nisu došli na ovaj miting.

- Upućeni kažu da nije ni čudno, jer se OO SNS u Bosilegradu nalazi pod snažnim uticajem Dragana Stevanovića poznatog po svojim žestokim nastupima u Skupštini protiv Demokratskog saveza Bugara iz svojih radikalskih dana - navodi se u saopštenju DSB.

Na kraju saopštenja DSZ zaključuje da jeVladimir Zaharijev zaveo skoro potpunu diktaturu u Bosilegradu, objavivši rat privatizaciji, privatnom biznisu, opoziciji i nevladinom sektoru.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: