DSS i Dveri zajedno u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 11.02.2015 - 13:34

DSS i Pokret Dveri u Vranju u sredu su najavili zajedničko političko delovanje na lokalu koje se temelji na ranije proklamovanom „Božićnom proglasu“ dve stranke.

Dveri i DSS na okupu u Vranju Dveri i DSS na okupu u Vranju

Peđa  Savić, član povereništva DSS-a  kazao je da je Božićni proglas osnova za dalju zajedničku političku akciju.

- To je temelj patriotskog bloka u koji su pozvani  da uzmu učešće svi  - od stranaka i pokreta do nezavisnih intelektualaca, kojima su prihvatljivi principi Božićnog proglasa – kazao je Savić na zajedničkoj konferenciji DSS-a i Dveri.

Principi budućeg zajedničkog delovanja Dveri i DSS-a su donošenje funkcionalne strategije razvoja Grada Vranja, depolitizaciji preduzeća i ustanova i uključivanje vanstranačkih ličnosti u javne poslove.

Jedan od principa je smanjenje plata funkcionera, racionalizacija radnih mesta u lokalnoj samoupravi i veća socijalna davanja za najugroženije građane.

Bora Milanović , član uprave Povereništva Pokreta Dveri u Vranju, ocenjuje da lokalna vlast u Vranju loše radi i da od svih obećanja koja je davala u u predizbornoj kampanji ništa nije uradila.

On je kazao da grad ima očajnu infrastrukturu, obećanja u vezi izgradnje pozorišta i dan danas nisu ispunjena, a za takozvanu famoznu fabriku za prečišćavanje otpadnih voda  nije ni temelj udaren.

- Ova vlast se bavi samo prepucavanjem, traje permanemntna borba između politike SPS-a i SNS-a .Vranje je postalo talac politike međusobnog obračunavanja.

U tom njihovom obračunjavanju stradaju građani Vranja. Glavni razlog  za slab i loš rad su nestručnost i neznanje iz oblasti privrede – kazao je Milanović.  

Čelnici DSS-a i Dveri najavili su borbu protiv stečaja vranjskih firmi, veću podršku porodicama sa većim brojem dece, depolitizaciju, veće izdvajanje za opštinu Vranjska Banja i veću samostalnost u odlučivanju o pitanjima koja se tiču same opštine.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: