Đurđevdanak, demokratski sastanak

Lokalne vesti - Subota 07.05.2016 - 10:34

Demokratska stranka u Vranju je u petak uveče u stranačkim prostorijama svečano proslavila stranačku slavu, Đurđevdan. Članovima DS-a, simpatizerima i gostima se obratio predsednik GrO DS-a u Vranju, Slobodan Stamenković.

Prisutni FOTO: D. Ristić/OK Radio Prisutni FOTO: D. Ristić/OK Radio

On je pozdravio sve prisutne, a naročito, kako je rekao, prijatelje, a i  političke neistomišljenike, jer je to normalno u demokratiji.

- Drago mi je što ste naši gosti na dan naše slave, kada treba sve probleme da sklonimo na stranu i da se družimo.


Poruka je sa ovakvog mesta samo jedna, a to je da je naš zajednički interes da poboljšamo život naših sugrađana, da sredinu u kojoj živimo izgrađujemo i pravimo pristojnom za život i ostanak ovde.

Zbog toga nam je potrebna solidarnost, različite ideje i pre svega da nemamo lošu nameru, jer, koliko god mislili drugačije, kada nemamo lošu nameru, vrlo brzo ćemo doći do cilja
– rekao je Stamenković.

On je naglasio da DS želi da svi rade zajedno i da se kroz demokratski dijalog dođe do najboljih rešenja za zajednicu u kojoj svi živimo.

- Građani su nam zato dali mandat, i onaj ko je ostvario bolji rezultat treba da bude tolerantniji prema onima drugima.


Nema napretka bez različitih mišljenja i bez solidarnog odnosa jednih prema drugima i zato želim da političkim rivalima čestitam izborni rezultat i, ukoliko imaju dobre ideje, u DS-u će imati partnera, bez obzira bili mi u vlasti ili u opoziciji – istakao je Stamenković.

Slavi su prisustvovali i predstavnici dosadašnjih koalicionih partnera DS-a u Vranju, ali i predstavnici koalicije oko SNS-a, pobednika minulih lokalnih izbora.

Sa domaćinima i gostima su se družili i vranjski radikali i socijaldemokrate.

Upadljiv je jedino bio izostanak predstavnika Jedinstvene Srbije, koalicije “Dveri-DSS-Snaga juga” i grupa građana „Za naše Vranje“„Građani i građanke Srbije“.

U opuštenoj atmosferi, uz sitnu zakusku i piće, ćaskalo se o aktuelnoj političkoj situaciji u gradu nakon proteklih izbora, ali i o svakodnevnim životnim temama.

Nakon izvesnog vremena, koje su socijalisti i naprednjaci proveli u odvojenim prostorijama, došlo je do opuštanja atmosfere, pa su se doskorašnji ljuti protivnici mogli videti u opuštenom razgovoru.

Iako se u šali moglo čuti da je na pomolu najava nove lokalne koalicije, u čijem prepričavanju su prednjačile demokrate, sve je ostalo na neformalnom i gotovo prijateljskom susretu.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: