Dva nova ugovora za Vodovod

Lokalne vesti - Četvrtak 21.04.2016 - 13:44

U Vranju su u četvrtak potpisana dva ugovora o rekonstrukciji rezervoara „Saraina“ i nabavci materijala za paralelni cevovod od brane „Prvonek“, vrednosti preko 1.6 miliona evra. Rukovodstvo Vodovoda najavilo skoro rešavanje problema atmosferske vode na platou kod Železničke stanice.

Čelnici Čelnici

Izvođač radova na rekonstrukciji rezervoara „Saraina“ je preduzeće „Hidrokontrol“ iz Niša, a vrednost radova iznosi 120.000 evra.

Ovaj rezervoar predstavlja srce sistema vodosnabdevanja Vranja i od njega zavisi snabdevanje obe visinske zone.

- Manji deo novca će biti iskorišćen za građevinske radove na rekonstrukciji objekta rezervoara, a veći za zamenu pumpi.

Nakon rekonstrukcije imaćemo znatno povoljniju situaciju u vodosnabdevanju, a građani neće biti isključivani sa mreže dok traju radovi
– najavio je v.d. direktora Vodovoda, Vene Zdravković.

Drugi ugovor odnosi se na nabavku materijala za gradnju paralelnog cevovoda u dužini od 4,3 kilometra, koji se prostire od brane „Prvonek“ do Fabrike vode.

Posao, čija je vrednost nešto više od 1,5 miliona evra je na tenderu dobio konzorcijum koji čine firme „Valman“ i „Sanivod“ iz Beograda.

Ovo će biti glavni cevovod na trasi, dok će postojeći, od azbestno-cementnih cevi, služiti kao rezervni.

- Rok za izvršenje ugovora je 60 dana, a sa „Sanivodom“ imamo dobra iskustva u prethodnim poslu nabavke materijala za zamenu cementno-azbestnih cevi – rekao je zamenik direktora Vodovoda Srđan Dekić.
 
U toku je i tenderski postupak za izbor izvođača radova na ovom poslu, na koji se javilo četiri ponuđača, a postupak bi trebalo da bude okončan za tridesetak dana.
  
Vene Zdravković je najavio i skoro trajno rešavanje dugogodišnjeg problema sa atmosferskom vodom na platou kod vranjske Železničke stanice.

- Završili smo iskope na tom delu u dužini od 1.107 metara i u petak očekujemo da nam stigne pumpa.

Zbog konfiguracije terena morali smo da nabavimo pumpu za odvođenje te vode i ona bi trebalo da bude montirana u toku vikenda
– najavio je Zdravković.

Vrednost radova koje izvodi Vodovod je oko četiri miliona dinara, a nakon njihovog završetka na potezu je Direkcija, koja će izvršiti rekonstrukciju puta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: