DVA VRANJANCA uhapšena, PETORICA u bekstvu

Lokalne vesti - Sreda 26.10.2016 - 09:38

Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a, u saradnji sa PU Vranje uhapsile su u okolini Vladičinog Hana, u dva odvojena slučaja, dvojicu Vranjanca prilikom pokušaja krijumčarenja migranata, a za petoricom se još traga, potvrđeno je OK Radiju u Ministarstvu odbrane.

Vojska Srbije kontroliše situaciju na terenu FOTO ministarstvo odbrane Vojska Srbije kontroliše situaciju na terenu FOTO ministarstvo odbrane

Hapšenja su sprovedena prilikom kontrole ovog područja u poslednjih deset dana, kada je otkriveno sedam pokušaja krijumčarenja ukupno 79 migranata.

- Tom prilikom, u rejonu sela Džep, uhapšeni su M.S. (1983) i N.T. (1991), obojica iz Vranja, a za još petoricom krijumčara se traga.

M.S. i N.T. su uhvaćeni u pokušaju da migrante ilegalno prevezu putničkim automobilom i kombi vozilom
– kaže za OK Radio kapetan korvete Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane.

U najnovijem izveštaju Ministarstva odbrane navodi se da su pripadnici Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP-a, u saradnji sa policijskim upravama sa jugoistoka Srbije, u poslednjih deset dana uhvatile 15 osoba koje su pokušale da ilegalno prokrijumčare 236 migranta, dok se za pet još uvek traga.

Među otkrivenim krijumčarima 11 je iz Srbije, dvojica su državljani Bugarske i po jedan iz Pakistana i Holandije.

Najviše ilegalnih migranata koji su uhvaćeni zajedno sa krijumčarima je iz Avganistana, njih 94, Iraka 51, Pakistana 43 i Sirije 34, a ostali su iz Šri Lanke, Bangaldeša, Ruande i Ugande.

- Četvorici krijumčara određen je pritvor do 30 dana, za četvoricu je određeno zadržavanje do 48 sati, četvorica su puštena da se brane sa slobode, dok je za trojicu nadležni tužilac utvrdio da nema elemenata krivične odgovornosti.

U poslednjih deset dana, privremeno je oduzeto 19 putničkih i tri kombi vozila, koje su krijumčari koristili za prevoz ilegalnih migranata
– navodi se u izveštaju Ministarstva odbrane.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: