Dveri brane Bujanovac

Lokalne vesti - Četvrtak 08.01.2015 - 07:35

Vranje - OkO Pokreta Dveri za Pčinjski okrug javno se obratio rukovodstvu Bujanovca povodom odluke tamošnje Skupštine da preimenuje više ulica u gradu i umesto srpskih dodeli im albanska imena.

Bujanovac: Nova imena ulica izazivaju napetost Bujanovac: Nova imena ulica izazivaju napetost

Kako navode Dveri, reč je o preimenovanju 22 ulice u Bujanovcu, između ostalih ulica Carice Milice, Cara Dušana, Živojina Mišića, Kosmetske, Ćirila i Metodija... u ulice Samija Frašerija, Ilјaza Selјimija, Naima Frašerija …

Dverima je naročito nelogično da se protiv ovakve politike nisu pobunili bujanovački političari iz srpske zajednice, pa im takvo ponašanje „miriše“ na korupciju.

- Ko je sve od srpskih političara učestvovao u celoj priči, izuzev članova komisije za predlog izmena naziva ulica: predstavnika SNS-a i narodnog poslanika u skupštini Srbije Nenada Mitrovića, predstavnika SPS-a Božidara Anđelkovića i predstavnika GG Miodraga Milkovića? - pitaju se Dveri u otvorenom pismu.

Dveri smatraju da opštinsko rukovodstvo treba da obelodani „kolikim je novcima plaćena lojalnost srpskih političara“ da bi taj iznos mogao biti vraćen čim se“upravlјanje državom vrati ljudima koji će znati da njome upravlјaju časno i domaćinski“.

- Ne želimo da se osećate prevarenim od strane korumpirane srpske vlasti kada ponovo budemo vratili imena ulica u Bujanovcu, već želimo da čistog obraza i čistih računa krenemo da zajednički gradimo Bujanovac na koji ćemo svi biti ponosni, u Srbiji koje se niko od nas neće stideti - kaže se u ovom otvorenom pismu Okružnog odbora Dveri.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: