Dveri se žale na neregularnost u Bujanovcu

Lokalne vesti - Sreda 19.03.2014 - 13:17

Pokret „Dveri“ iz Vranja tvrdi da su parlamentarni izbori u opštini Bujanovac bili nepravilni i nedemokratski.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Kako je saopšteno, prema popisu stanovništva iz 2002. godine, popisano je 42.330 stanovnika, a na osnovu toga u biračkom spisku ima 40.858 birača što je 96 odsto od ukupnog broja stanovnika.

Ovo je nemoguće, kažu „Dveri“, „ako znamo da je albanska populacija mlada o čemu se izjašnjavaju i albanski prvaci“.

– U selu Veliki Trnovac po popisu iz 2002. godine ima upisanih 7.153 birača. Ovo je nemoguće, jer prema našem internom popisu iz 2012. godine ukupan broj Albanaca u opštini Bujanovac  je 11.923.

U Velikom Trnovcu glasalo je 3.305 glasača, a od toga za koaliciju Albanaca 3.066, dok je 239 glasova otišlo nealbanskim partijama.

I ovo je nemoguće jer je poznato da na dosadašnjim izborima posle demokratskih promena u Velikom Trnovcu nije zabeleženo da se glasalo za nealbansku partiju, osim za Sulejmana Ugljanina – kaže Svetislav Veličković, koordinator za sprovođenje izbora u opštini Bujanovac ispred pokreta „Dveri“.

On tvrdi da su na više glasačkih mesta pojedinci glasali za više lica, a da su neki članovi biračkih odbora ubacivali listiće u glasačke kutije.

– O tome postoje i dokazi, ali i očevici. Takve neregularnosti su posebno bile izražene u Velikom Trnovcu, Samoljici, Breznici i na biračkim mestima 50 i 55 u Bujanovcu.

Izbori u opštini Bujanovac bili su neregularni, nedemokratski i ovakav način glasanja ničemu ne vodi i stvara nepoverenje građana u državne institucije – kaže Veličković.

On na kraju dodaje da će pisma sa dokaznim materijalima biti upućena na adrese svih relevantnih institucija, od kojih se očekuje hitna reakcija i kažnjavanje odgovornih za sprovođenje izbora u opštini Bujanovac.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: