Dveri traže REFERENDUM o migrantima

Lokalne vesti - Utorak 21.03.2017 - 10:10

Gradska organizacija “Dveri” u Vranju pokrenuće narednih dana peticiju za sazivanje referenduma za ili protiv osnivanja centra za migrante na teritoriji grada, saopštili su iz ovog pokreta.

Paranoja ili briga za bezbednost? FOTO: OK Radio Paranoja ili briga za bezbednost? FOTO: OK Radio

“Dveri” u svom saopštenju ističu da su izuzetno ponosni na način na koji su se naši građani i naši pripadnici vojske, policije i drugih institucija ophodili prema migrantima.

- Treba, međutim, voditi računa i o bezbednosti i interesima naših građana, u situaciji kada naše zapadne komšije podižu zidove na granicama prema Srbiji, a druge tranzitne zemlje, poput Turske, sve ozbiljnije prete potpunim otvaranjem granica za prolaz migranata.

Iz tog razloga, Srpski pokret “Dveri” se najoštrije protivi otvaranju bilo kakvih prihvatnih centara za migrante u Vranju, poput onog koji je najavljen, i za čije svrhe se renovira Motel Vranje.

Smatramo da u trenutku kada susedna Makedonija pod pritiskom albanskih političara najavljuje tužbu za genocid protiv Srbije, a koalicioni partneri Aleksandra Vučića u tzv. vladi Kosova, najavljuju formiranje vojske Kosova, otvaranje migrantskih centara na jugu Srbije predstavlja dodatni rizik za sigurnost građana na ovom području.

Posebno, ako uzmemo u obzir da vlada Srbije nema jasan stav o tome koliko se migranti, koji inače ni ne žele da ostanu u Srbiji, smeju zadržati na našoj teritoriji - stoji u saopštenju
.

Dveri” ukazuju na činjenicu da se, kako navode, lokalni vlastodršci iz redova SNS-a ne pitaju ništa kada je reč o vitalnim odlukama za naš grad.

- Ako na to dodamo i njihovu sklonost prema korupciji i verovatnu nameru da pojedinci iz svega izvuku ličnu materijalnu korist, smatramo da se na njihov sud o tome šta ugrožava bezbednost građana Vranja, a šta ne, ne možemo osloniti.

Zbog toga tražimo da odluku o ovom pitanju donesu građani Vranja na lokalnom referendumu.

Uvereni smo da će i svi oni koji su iz nekog interesa, straha, ili vere u lažna obećanja, dali svoj glas SNS-u ili SPS-u, ipak dobro razmisliti kad je u pitanju direktno ugrožavanje bezbednosti njih i njihove dece.

Ukoliko je ovo sve proizvod paranoje i ksenefobičnosti jedne političke stranke, neka rezultat tog referenduma to potvrdi ili demantuje
– stoji u saopštenju “Dveri”.

Motel “Vranje” se trenutno renovira sredstvima donatora i ustupljen je na korišćenje Komeserijatu za izbeglice i migracije.

O njegovoj daljoj nameni stižu različite informacije u kojima se pominje da će biti korišćen za potrebe spremanja hrane za izbeglice i administracije Komeserijata.

Po nekim najavama, ovaj objekat biće korišćen i za smeštaj migranata u slučaju njihovog brojnijeg priliva u našu zemlju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: