Dveri: Vučić sistematski radi u korist Albanaca sa juga

Lokalne vesti - Petak 14.11.2014 - 12:37

Pokret Dveri iz Vranja uputio je ppremijeru Vučiću pismo u kome se ocenjuje da bi on, ako hoće da ustane u zaštitu srpskog stanovništva na jugu Srbije morao da uradi najmanje tri stvari.

Jedan od predizbornih slogana pokreta Dveri Jedan od predizbornih slogana pokreta Dveri

Prema saopštenju Dveri, Vučić mora da organizuje vanredni popis stanovništa u Bujanovcu i Preševu, uz prethodno revidiranje biračkih spiskova.

Od premijera se traži i da „uspostavi ustavni poredak na teritoriji Velikog Trnovca i Preševa i naplati struju i ostala potraživanja albanskom stanovništvu u tim mestima koja se mere milijardima dinara“.

Na kraju, dveri od Vučića traže i da obiđe Srbe na KiM i u Albaniji i „uveri se u stanje njihovih lјudskih prava“ i pokrene energičnu diplomatsku ofanzivu prema međunarodnoj zajednici kao i prema Tirani i Prištini kako bi Srbi na KiM i u Albaniji dobili makar deo prava koja uživaju Albanci na jugu Srbije.

Povod ovakvom pisanju je zabrinutost Pokreta za građane Pčinjskog okruga posle posete premijera Albanije Preševu.

Dveri tvrde da nemaju šta da zamere ni albanskom premijeru ni Albancima sa juga Srbije.

- Narod kao svog uvek vidi onog vođu koji o njemu brine i koji radi na ostvarenju svojih nacionalnih interesa.

Upravo zbog toga Aleksandra Vučića nikada neće prihvatiti kao svog premijera ni Albanci, ni Srbi sa juga Srbije, ni Srbi sa Kosova i Metohije, a o Srbima koji kao potpuno obespravlјena manjina žive u Albaniji da i ne govorimo - navodi se u saopštenju.

Ocenjujući da „Albanci ne vole Aleksandra Vučića“ Dveri se pitaju zašto je to tako, kad on „sistematski radi u njihovu korist nauštrb srpskim nacionalnim interesima“.

- I Srbi i Albanci na jugu Srbije žive podjednako loše, jer je premijer, prezauzet grandioznim projektima u Beogradu, džamijama na vodi i metroima, do te mere zapostavio jug Srbije da ne nalazi za shodno da prošeta ovuda makar i sa nekim od svojih lažnih investitora.

Na kraju krajeva i lažna nada je bolјa od beznađa u kojem živimo - piše u saopštenju Dveri.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: