Dvovlašće u hanskom SPS-u?

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.10.2014 - 12:10

Vranje – Predsedništvo Socijalističke partije Srbije poništilo je odluku o raspuštanju lokalnog odbora ove partije u Vladičinom Hanu, saznaje OK Radio.

Deo hanskog SPS-a Deo hanskog SPS-a

Prema informacijama iz hanskog SPS-a, o ovom problemu razgovaralo se u subotu, na sednici Predsedništva, a na zahtev narodnog poslanika Novice Tončeva.

Na kraju, sekretar hanskih socijalista Zoran Ljubisavljević  potvrdio je da je Predsedništvo SPS-a odredilo  Novicu Tončeva da sakupi obe struje u hanskom odboru i da sprovede stranačke izbore.

Sa druge strane, predsednik Okružnog odbora SPS-a za Pčinjski okrug Negovan Stanković odlučno je demantovao ovakvu informaciju.

- Svaka odluka koju stranački organi donesu mora da bude u pisanoj formi. Dezinformacija je da je odluka o raspuštanju hanskog odbora poništena –tvrdi Stanković.

Sa svoje strane, Ljubisavljević kaže da je “sasvim sigurno da je Tončev dobio od Predsedništva zaduženje da sredi stvari u hanskom SPS -u”.

- On nas je o tome obavestio usmeno.To sređivanje stvari, znači da SPS mora da ostane jedinstven, odnosno da se poništi odluka o raspuštanju.

Ovakvi zadaci se nikada do sada, pa ni u ovom slučaju ne daju u pisanoj formi, jer sa sednica Predsedništva nema dokumenata ovog tipa. Nikada ih nije bilo, pa ih nema ni sada.

To što pojedinci iz SPS-a traže dokumente o ovoj odluci, samo se prave ludi – kaže Ljubisavljević.

Pre dve nedelje na predlog Negovana Stankovića, predsednika Okružnog odbora socijalista u Pčinjskom okrugu, raspušten je odbor u Vladičinom Hanu, uz obrazloženje da ne poštuje partijusku disciplinu i da je postigao loše rezultate na izborima, uprkos tome što je osvojio oko pet odsto više glasova nego kolalicija na republičkom nivou na poslednjim parlamentarnim izborima.

Ljubisavljević dodaje da su Stankovićevi argumenti  za raspuštanje odbora bili neosnovani još od samog početka i da su tu situaciju iskoristli pojedinci iz Vladičinog Hana, koji su se vodili ličnim, a ne partijskim interesima.

Za poverenika odbora tada je imenovan Dragan Dimitrijević.

- To su ljudi koji sprovode ideje i naloge drugih partija. Očigledno da tim strankama neko smeta u našem odboru, a ovi drugi to sprovode u delo da bi bezbedili svoje zadnjice, tamo gde im one sede – kaže Ljubisavljević.

Kako god, ni prilikom odluke o raspuštanju odbora, hanskim socijalistima nije stiglo pisano obrazloženje za tako nešto.  

Ostaje da se vidi čija pošta putuje brže, ako je Stanković u pravu.

Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: