DŽA ILI BU gasili mrak u Vranju

Lokalne vesti - Nedelja 26.11.2017 - 14:43

Veterani srpskog pank roka „Dža ili Bu“ održali su koncert u klubu „Darkwood“ u Vranj u okviru rođendanske turneje kojom proslavljaju 30 godina rada.

"Dža ili Bu" u akciji u Vranju FOTO: OK Radio

Ovo je bio treći i po mnogo čemu, najuspešniji nastup „Dža ili Bu“ u Vranju.

Bez predgrupe i bez posebnog uvoda, „Džabuaneri“ su krenuli žestoko sa hitovima sa početka karijere „Drug Tito se krije u pećini“ i „Fliperaški san“.

Pomalo zatečena publika je brzo uhvatila korak sa novijim stvarima koje su usledile, „Diktatore“, „Rizik“ i „Gasio sam mrak“, koju su slušaoci Beograda 202 proglasili za hit godine 2016.

Drugi deo nastupa krenuo je sa pesmama sa albuma „Strašni sud“, „Glumac“, "Zemlja nojeva“ i „Zanimljiva geografija“, koje je publika sastavljena od pretežno mlađih ljubitelja pank rok zvuka oduševljeno prihvatila.

Sjajna atmosfera nastavljena je sve do kraja svirke, pa je vranjska publika željna ovakvih rok dešavanja Beograđane pozvala na dva bisa.

Koncert je krunisan izvođenjem „Lepog Marija“ kao podsećanje na Satana Panonskog, kultnu figuru rok andergraunda.

Nakon svirke, „Džabuaneri“ nisu krili zadovoljstvo koncertom.

- Rekao bih da je atmosfera bila najbolja do sada i bilo je dosta mlađe publike, što me raduje, jer priča mora da se nastavi, da mlađe generacije slušaju rokenrol, a ne ova s*anja koja nam se serviraju sa medija – kaže frontmen „Dža ili Bu“, Nebojša Simeunović Sabljar.

Zafrkanciju i ironiju u njihovim prvim pesmama, kako je atmosfera u društvu postajala sve crnja, postepeno su smenjivale gorčina i bes.

- Album „Ultra muk“ je bio totalni crnjak, a nakon njega je došlo „Kukovo leto“, kao odgovor na pitanje kada će nam biti bolje.

„Dža ili Bu“ se i danas, kao i pre 30 godina, bori iz andergraunda i još uvek smo opozicija svakom sistemu.

Stvar je u tome da treba da mislimo svojom glavom i ne damo da nas prevare
– kaže Sabljar.
 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: