DŽABA PAUK: Za mesec dana odneta samo četiri vozila

Lokalne vesti - Sreda 01.04.2015 - 13:27

Dok u Vranju vlada opšti saobraćajni haos, pauk-vozilo Direkcije za izgradnju prošlog meseca odnelo je samo četiri vozila.

Samo upali četiri žmigavca i ne brini - centar Vranja foto A. Stojković Samo upali četiri žmigavca i ne brini - centar Vranja foto A. Stojković

– Znam da je u Vranju saobraćajni haos, iako smo mi nedavno pokrenuli akciju jače kontrole parkiranih automobila.

Želim da podsetim da radnici Direkcije za izgradnju nemaju nikakvu ingerenciju nad kontrolom saobraćaja, već da to radi Saobraćajna policija.

Vezano za to, mi od Saobraćajne policije dobijamo nalog za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila i ne postoji nalog koji nismo realizovali. To isto možemo da dobijemo i od Komunalne inspekcije – kaže direktor Direkcije Dragan Stojković.

Komandir Saobraćajne policije u Vranju Igor Živković za OK Radio kaže da je u prva dva meseca ove godine 221 vozač u Vranju kažnjen zbog nepropisnog parkiranja.

– U prva dva meseca su sa ulica grada uklonjena 32 vozila. Tokom prošlog meseca, sankcionisano je 97 vozača, a uklonjena su četiri vozila.

Mi ćemo u narednom periodu preduzeti intenzivne mere na obezbeđivanju nesmetanog odvijanja saobraćaja. Drumski saobraćaj je u ekspanziji i naša infrastruktura nije u mogućnosti da primi taj kapacitet vozila, pa često dolazi do saobraćajne gužve.

Mogu da kažem da sada imamo drugi modus rada. Sada nekoliko ekipa patrolira na mestima gde je najkritičnije.

Dakle, radićemo ad-hok i zbog toga se neće videti saobraćajni policajci u svim delovima grada istovremeno – kaže Živković.

Na pitanje zbog čega je tokom prošlog meseca pauk-vozilo odnelo samo četiri automobila Živković odgovara da se vozači nepropisno zaustavljaju uglavnom na kratko.

– Za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila postoji jasna zakonska procedura. Mora da prođe zakonski rok od tri minuta da bi se konstatovalo parkiranje.

Znate kakve su navike naših ljudi, parkiraju ispred lokala da nešto završe i uglavnom na kratko. U takvim slučajevima policajac samo sankcioniše, bez uklanjanja.

U prošlom mesecu specijalno vozilo pauk zbog tehničkih problema nije moglo često da bude na ulicama grada i to je jedan od razloga malog broja odnešenih automobila – kaže Živković.


Inače, kazna za nepropisno parkiranje je 5.000 dinara, a usluga odvoženja vozila Paukom vozače dodatno košta još oko 4.200 dinara.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: