E, baš je Crvenkapa!

Lokalne vesti - Subota 28.03.2015 - 10:14

Premijera dečje predstave „E, baš Crvenkapa“, po tekstu Peđe Trajkovića i u režiji Bojana Stojčetovića, po svemu sudeći ispunila je očekivanja zahtevne publike u Vranju, koja je s pažnjom ispratila danas izvedenu predstavu povodom Međunarodnog dana pozorišta.

Detalj iz predstave, foto Jugmedia/J. Stojković Detalj iz predstave, foto Jugmedia/J. Stojković

Predstava je izvedena u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE), a veći deo publike činili su mališani koji su pažljivo gledali adaptaciju jedne od najpopularnijih bajki, prenosi Jugmedia.

Reditelj Stojčetović je očigledno pažljivo dodeljivao uloge članovima ansambla, jer se stekao utisak da su svi na sceni uživali u svojim ulogama i dali svoj maksimum.

Glumica Tamara Stošić, nakon niza zapaženih uloga na večernjoj sceni uspešno je iznela ulogu savremene Crvenkape, u crvenim starkama i sa crvenim kačketom na glavi još jednom je pokazala izuzetnu glumačku moć transformacije.

Ipak miljenici vranjske publike bar sudeći po reakciji na današnjoj premijeri su Radmila Đorđević, koja igra Crvenkapinu majku i Saša Stojković Babačko koji igra baku, kakvu sigurno niko nije zamišljao dok je čitao ovu bajku. Njihovo pojavljivanje na sceni izazvalo je smeh i pozitivne reakcije naročito mališana.

Dragan Živković Durge i Žetica Dejanović imali su po malo neobične uloge koje su zahtevale ples  i pesmu. Naime oni su glumili drveće u raspevanoj šumi. Njihovu malu šumsku porodicu čine sin i ćerka, mladi glumci Dušan Tomić i Teodora Đedović.

Mlade snage na sceni potpomognute su sa još jednom ulogom male Sare Smiljković koja glumi muvu.

Kroz ovu neobičnu bajku publiku na još neobičniji način vodi narator Marko Petričević. Na kraju u ulozi čoveka koji rešava problematičnu situaciju kada zli Vuk koga igra Bojan Jovanović pojede baku i Crvenkapu, pojavljuje se šumar koga igra Nenad Nedeljković.

Kostime za predstavu radila je Ivana Mladenović, dok je za scenografiju bio zadužen Aleksandar Mihajlović.

Prva repriza predstave zakazana je za nedelju.
 

Jugmedia, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: