E-play i Marčelo na Reloadu

Lokalne vesti - Četvrtak 03.07.2014 - 12:01

Vranje – „Reload“ festival, šesti po redu, koji se održava u Vladičinom Hanu, ove godine počinje 24. jula.

Reloadovci: Imamo i veliku zvezdu Reloadovci: Imamo i veliku zvezdu

Festival će se održati u sportskom centru „ Kunjak“, šestu godinu za redom  i jedini je besplatan muzički festival u Srbiji.

Specifičnost  festivala je i nastojanje organizatora ka afirmisanju lokalnih  bendova sa juga Srbije, ali i insistiranje na nastupima popularnih izvođača  koji neguju rok i hip hop zvuk.

Sanja Petrov, PR festivala, kaže da ove godine „Reload“ ima humanitarni karakter jer će se na ulazu u festivalski prostor prikupljati pomoć ugroženom stanovništvu Srbije usled majskih poplava.

- Ovo je jedini festival u ovom delu Srbije koji se odvija volonterski.

Trenutno je angažovano oko 20 volontera ali se kroz godine organizacije pokazalo da njihov broj raste uporedo sa približavanjem datuma održavanja – rekla je Petrov i dodaje da će i ove godine biti organizovan besplatan kamp za sve zainteresovane.

Kako se festival okarakterisao prvenstveno kao promoter neafirmisanih bendova, Petrov navodi da je bilo dilema u vezi sa pitanjem dovođenja popularnih imena stranih izvođača ali se na kraju odustalo od toga, kako bi se dao prostor što većem broju bendova iz Srbije.

- Od potvrđenih izvođača za sada mogu da spomenem samo Marčela koji će nastupiti sa bendom „Iskaz“, sastav „E – play“, repere Bvanu i članove Prti Bee Gee, a planiran je i nastup velikog imena sa prostora bivše Jugoslavije koje neću sada da otkrijem – kaže Petrov za OK radio.

Interesovanje za festival je veliko, što se može videti i po najavama na makedoskim internet portalima, a sem muzičkog dela planiran je i veliki moto skup.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: