Ekološka katastrofa u slivu Južne Morave (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 23.04.2014 - 13:01

Vranje - Nakon nedavnih poplava na jugu Srbije, stanje korita Sobinske, Vranjske reke i Južne Morave je zabrinjavajuće.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Zbog velikih nanosa smeća građanima preti zaraza, a iz Gradske uprave najavljuju čišćenje nakon prvomajskih praznika.

Član Gradskog veća zadužen za ekologiju i zaštitu životne sredine Nemanja Nuhijević za OK Radio kaže da je grad iz budžeta izdvojio pozamašnu sumu novca za uređenje Vranjske i Sobinske reke, a da će se o Moravi tek raspravljati.

– Obišli smo sa gradonačelnikom i Vranjsku i Sobinsku reku, ali i korito Južne Morave i znam da je stanje dramatično.

Održali smo niz sastanaka na tu temu i iz budžetskog Fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine izdvojeno je 6,5 miliona dinara.

Nakon prvomajskih praznika radnici „Komrada“ će sa raspoloživom mehanizacijom krenuti sa čišćenjem ove dve reke koje protiču kroz Vranje – kaže Nuhijević.

Kada je reč o stanju Južne Morave, Nuhijević ističe da će i ona biti na dnevnom redu, ali da će se o čišćenju njenog korita naknadno pregovarati posle praznika.

– Verovatno će sredstva iz budžeta biti izdvojena i za čišćenje korita Morave.

Mi ćemo uraditi sve što je do nas, ali i građani će morati da promene neke svoje navike, jer ne ide da se ovoliki novac s vremena na vreme izdvaja za jednu istu stvar.

Dakle, organizovaćemo i edukaciju stanovništva po mesnim zajednicama o tome gde i kako treba da bacaju smeće – dodaje na kraju Nuhijević.

Aleksandar Aca Stojković
 

                        

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: