EKONOMSKA: Profesorima silom smanjena plata

Lokalne vesti - Subota 14.11.2015 - 09:35

Profesorima Ekonomske škole u Vranju je bez obrazloženja od plate odbijeno po 2.000 dinara, što je naišlo na opšte negodovanje i pravu pobunu u tom kolektivu.

Ekonomska škola u Vranju FOTO Google street wiew Ekonomska škola u Vranju FOTO Google street wiew

Nakon reakcije sindikata, postignut je dogovor da se nađe način da  se profesorma te pare nadoknade iz prihoda škole , potvrdio je direktor Ekonomske Branko Trajković.

- Profesorima u Ekonomskoj školi u Vranju, kojima je od poslednje plate odbijeno po 2.000 dinara na ime dugovanja  škole za proslavu mature, biće vraćena ova sredstva u najskorije vreme.

Do nesporazuma oko isplate je došlo dok sam ja sa učenicima bio na ekskurziji. S obzirom da kasnimo sa plaćanjem računa za maturu, koja je održana krajem maja, nismo imali druge prihode i morali smo da platimo.

Prvobitno je bilo planirano da maturu deca slave u hotelu “Vranje”. Nedelju dana pre proslave, došlo je do zatvaranja hotela, i mi smo bili prinuđeni da nađemo drugi restoran za proslavu.

Cena u Hotelu Vranje bila je 1.600 dinara, a u A2 2.000. Neplanirano je na proslavu mature pošao mnogo veći broj profesora, tako da iz sume koju su deca platila nisu mogli da se pokriju ti neplanirani troškovi, koji su sada stigli na naplatu - pojašnjava Trajković.

On dodaje da će profesorima biti nadoknađeno ono što m je oduzeto, samo da “malo sačekaju, ne više od dve nedelje”.
Ljiljana Jovanović, predsednik sindikata „Nezavisnost“ u Ekonomskoj školi, kaže da su profesori bili iznenađeni načinom na koji su im te 2.000 skinute sa računa.

- Nismo obavešteni ranije, već kad je to učinjeno.  U toku je proces rešavanja ovog slučaja, i konačan ishod bi trebalo da bude u našu korist - kaže Jovanovićeva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: