Ekrem neće braniti titulu u Guči!

Lokalne vesti - Nedelja 07.06.2015 - 11:03

Ekrem Mamutović, vođa proslavljenog orkestra "Bakija Bakić" iz Vranja, odlučio je da se više ne takmiči na Saboru trubača u Guči, gde je osvajao značajna priznanja.

Ekrem i njegovi pokoravaju Guču FOTO Novosti Ekrem i njegovi pokoravaju Guču FOTO Novosti

On za "Novosti" ističe da je vreme da se na ovom festivalu pojavi "sveža krv" i da mlađi muzičari i orkestri osvajaju nagrade.

- Trubu sviram od 12. godine, vođa orkestra sam od 2008. godine i zadovoljan sam ne samo uspehom na festivalima u Guči već i zbog mnogobrojnih nastupa i koncerata širom sveta - rekao je Mamutović, koji je svojevremeno u Guči bio proglašen za najmlađeg majstora trube.

Njegov orkestar je 2010. izabran za najbolji na međunarodnom takmičenju u Guči, a 2012. Mamutović je proglašen za prvu trubu sveta, dok je naredne godine orkestar "Bakija Bakić" osvojio je priznanje za najbolji duvački orkestar na svetu, baš kao i 2014.

Ipak, trubači iz Vranja će se pojaviti na ovogodišnjem festivalu u Guči, ali u revijalnom delu programa.

- Svi koji vole našu muziku neće ostati uskraćeni za dobar provod. Još ne znamo datum koncerta, ali će biti dosta iznenađenja.

Ipak, nedostajaće mi takmičarski adrenalin, jer je za svakog pravog trubača Guča događaj godine. Zahvaljujući Saboru trubača, postao sam ovo što jesam - otvara srce Mamutović.
 

Novosti, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: