Ekreme, KRALJU!

Lokalne vesti - Utorak 16.08.2016 - 12:12

Osvajač titule „Šampion Guče“ Ekrem Mamutović sa svojim orkestrom prodefilovao je centrom Vranja, od Pošte do zgrade Gradske uprave, gde ih je sačekalo rukovodstvo grada.

Mamutovići ispred Skupštine grada FOTO S. Tasić/OK Radio Mamutovići ispred Skupštine grada FOTO S. Tasić/OK Radio

Po tradiciji, osvajači nagrada u Guči svirali su za svoje sugrađane idući ulicama Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da  je Ekrem Mamutović sa svojim orkestrom ponos Vranja, jer je ušao u istoriju kao prvi osvajač titule majstora nad majstorima trube, u konkurenciji 11 najboljih trubača.

- Nebrojeno puta sam rekao da su trubači ponos  Vranja, i da predstavljaju nematerijalno kulturno dobro grada, pored govora i igre.

Trubači i Gornja Čaršija su ponos Vranja, a grad će i dalje nastojati da vam stvori bolje uslove da vežbate, jer vi predstavljate Vranje na svim meridijanima
- rekao je Milenković.

Ekrem Mamutović zahvalio se gradonačelniku i rukovodstvu Vranja na prijemu, uz reči da je svakom trubaču  san da pobedi na Saboru u Guči.

- Predivan je osećaj pobediti i osvojiti nešto u Guči, jer svaki trubač sanja tron Guče.

Po prvi put se održalo majstorsko takmičenje. Organizatori i kapelnici koji su se prijavili dogovorili su se da bude samo jedan pobednik, i prva titula je nakon takmičenja pripala meni
-  podsetio je Mamutović.

On je dodao i da je od 2007. godine, kada se prvi put takmičio u Guči,  uvek pobeđivao, osim prošle godine kada nije ni učestvovao.

Kako kaže za pobedu u Guči vežbao je sa svojim orkestrom i po nekoliko sati dnevno.

Ekrem Mamutović je sa svojim orkestrom pored statue „Desimir Perišić“  za najboljeg trubača osvojio i ček od milion dinara.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: