ELHAN - SPEKTRI zainteresovan za banje JUGA SRBIJE

Lokalne vesti - Petak 13.01.2017 - 13:29

Vranje - Konzorcijum u kojem se nalazi firma „Elhan-Spektri“ bujanovačkog biznismena Nedžata Behljuljija, zainteresovan je za kupovinu Vranjske i Bujanovačke Banje, potvrdio je OK Radiju Behljulji.

Stacionar u Vranjskoj banji na meti kupaca FOTO D. Ristić/OK Radio Stacionar u Vranjskoj banji na meti kupaca FOTO D. Ristić/OK Radio

Prema njegovim rečima, u konzorcijumu se nalaze još dve ozbiljne kompanije, jedna iz uže Srbije i jedna sa Kosova.

Ova poslovna grupacija je u fazi ispitivanja mogućnosti za kupovinu jedne od ove dve banje na jugu Srbije, koje su različite po svojim poslovnim potencijalima.

- Bujanovačka Banja je atraktivna zbog blizine sa Makedonijom i Kosovom, što je dobra polazna tačka za razvoj turizma.

Sa druge strane, Vranjska Banja je poznata kao banja sa najtoplijom vodom u Evropi i mogućnošću da se u perspektivi pomoću nje greje i grad Vranje
– navodi Behljulji.

Konzorcijum je u fazi analiza održivosti kapaciteta investicija i stanja u tim subjektima privatizacije i još uvek nije odlučio za koju od ove dve banje će se opredeliti.

Iako su Vranjska i Bujanovačka Banja naznačene kao prioritetne u procesu privatizacije, Behljulji kaže da čitav proces i ne ide posebno brzo.

- Po Zakonu o privatizaciji, firma ili konzorcijum koji je zainteresovan za kupovinu nekog subjekta privatizacije mora da ima pristup da vidi kakvo je tu stanje.

To nam još uvek nije omogućeno, a neophodno je da bi videli u kakvom se zaista stanju nalaze.

Često se dešava da tu ima sakrivenih troškova, obaveza i dugovanja.

To u ovom slučaju nekako sporije ide, ali mi znamo da su bili praznici, pa ćemo videti kako će to da ide
– kaže Behljulji.

On nije želeo da otkriva imena druge dve firme u konzorcijumu, ali je naglasio da se radi o ozbiljnim kompanijama.

- Još uvek je rano govoriti o svemu tome, prerano je govoriti i o ceni, jer još uvek nemamo uvid u stanje, a država još uvek nije zvanično objavila odluku o privatizaciji.

Ima tu i dosta dugova, ove banje su izgubile korak sa tržištem i trebaće i dosta investicija.

Želimo da se pripremimo na vreme, jer kada bude objavljen javni oglas, rokovi su obično kratki
– odgovara Behljulji.

Neposredno pred Novu godinu, okončani su sporovi oko vlasništva nad ova dva banjska lečilišta, što je otvorilo vrata za njihovu privatizaciju.

Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić je rekao da će Bujanovačka Banja biti jedna od prioritetnih u procesu privatizacije za ovu godinu.

Nedžat Behljulji je između ostalog, vlasnik i bujanovačke TV “Spektri”, a ovdašnjoj  javnosti je postao poznat pre desetak godina, kada mu je Agencija za privatizaciju osporila kupovinu preduzeća “Balkan brik” iz Vladičinog Hana zbog toga što je Albanac.

Behljulji je u međuvremenu zbog toga tužio državu Srbiju pred Ustavnim sudom i dokazao da je u tom slučaju postojala diskriminacija.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: