EU finansira početak obnove STARE BOLNICE

Lokalne vesti - Petak 23.06.2017 - 10:39

Evropski PROGRESS je objavio tender za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju starog paviljonskog dela Opšte bolnice u Vranju, za šta je opredeljeno 50.000 evra.

Bolnica u Vranju iz 19. ide direktno u 21. vek FOTO: OK Radio Bolnica u Vranju iz 19. ide direktno u 21. vek FOTO: OK Radio

Tender obuhvata analizu postojećeg idejnog rešenja, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova, kaže Marija Radulović iz Evropskog PROGRESS-a.

- To će kasnije omogućiti funkcionalnu povezanost sa novim Hirurškim blokom, čija je gradnja u toku.

Ovaj tender stvara i preduslove za buduće investicije, pošto će tehnička dokumentacija biti spremna i čekaće obezbeđivanje novca za rekonstrukciju, koja će moći odmah nakon toga da krene
– pojašnjava Radulović.

Raspisivanje ovog tendera odobrio je Upravni odbor Evropskog PROGRESS-a, a krajnji rok za prijavljivanje zainteresovanih je 3. jul.

Direktor ZC Vranje Dragan Veličković kaže da je ovo veoma bitno za grad, jer će obnovom stare bolnice i završetkom novog Hirurškog bloka zdravstvena infrastruktura u Vranju biti zaokružena.

- Izrada tehničke dokumentacije će nam omogućiti da apliciramo za sredstva za obnovu i time arhitktonski i funkcionalno konačno dobijemo bolnicu kakvu građani zaslužuju.

Ako to ne uradimo, imaćemo hirurgiju iz 21. veka, a interno odeljenje iz pretprošlog veka
– kaže Veličković.

Zgrade Opšte bolnice u Vranju datiraju iz perioda pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Sprovođenje Evropskog PROGRES-a, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra.

Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije.

Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRES-a do sada podržale 248 projekata koji doprinose društvenom i ekonomskom razvoju 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu Srbije, među kojima je i Vranje, a 136 projekata je već završeno.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: