EU: Za bolju infrastrukturu u SLOBODNOJ ZONI (VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.12.2017 - 11:34

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, sa saradnicima, posetili su i Slobodnu zonu u Bunuševcu.

Ambasador Fabricu u razgovoru sa gradonačelnikom Milenkovićem. Foto: S.Tasić/OK Radio Ambasador Fabricu u razgovoru sa gradonačelnikom Milenkovićem. Foto: S.Tasić/OK Radio

Gradonačelnik Milenković podsetio je da je EU finansirala izgradnju saobraćajnice sa pratećim instalacijama u dužini do 510 metara u Industrijskoj zoni u Bunuševcu.

- U toku je i izgradnja još jedne saobraćajnice sa dva kružna toka, ukupne  dužine 800 metara i vrednosti oko 500.000 evra - naveo je Milenković.

Ambasador Fabrici je podsetio da Vranje ima izuzetno bogatu industrijsku tradiciju, tako da je po njegovoj oceni prirodno da investicije dolaze upravo u ovaj deo Srbije.
 
- Drago mi je da su neke kompanije iz EU već investirale u ovu oblast, u ukupnoj vrednosti od 28 miliona evra.

Mi, takođe, ohrabrujemo i druge kompanije da dođu i investiraju u ovu oblast
- rekao je Fabrici.

On je potom posetio i proizvodni pogon „Ditre Italia“, gde je razgovarao sa menadžementom kompanije.

„Ditre Italia“ proizvodi kožne garniture namenjene izvozu i trenutno upošljava oko 160 radnika.

Sledeće nedelje počinju radovi na dogradnji pogona za novih 2.000 kvadrata, tako da će, po završetku radova, u ovoj italijanskoj kompaniji raditi 230 radnika.

Ambasador Fabrici svoj boravak na jugu Srbije nastavlja posetom Bujanovcu.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: